СКЦ – програм за период 12. 10 ‒ 18. 10. 2015.

програм за период 12. 10 ‒ 18. 10. 2015.године

Уторак, 13. октобар ‒ Контакт Галерија у 21:00

Концерт – Денис Катанец, албум Пејотл

 Загребачки кантаутор Денис Катанец, иначе на челу групе Фелон и Денис Катанец ОКанаган ЛТД, наступиће у Крагујевцу 13. октобра у 21 ч наоружан гитаром и гласом и представиће нам музику свог недавно објављеног албума Пејотл.

Денис Катанец загребачки је кантаутор и главна покретачка снага бендова Фелон и Денис Катанец ОКанаган ЛТД. Иза себе има албум „Јасно, нечујно, а сувише гласно” (Фелон), три експериментална албума написана и снимљена у 24 сата „Свеска биједних I”, „Свеска биједних II“ и „Свеска биједних III“, „Све моје Лаурие“ са бендом ДКОканаган ЛТД, те хваљени соло албум „Пејотл“ који издаје ове године. Одсвирао је преко 100 концерата у целој регији, а једни од запаженијих били су његови наступи пре светски признатог америчког singer-songwriter‐а Damiana Jurada те Дамира Авдића. Тренутно ради на снимању новог албума бенда Фелон, те учествује у новонасталом пројекту „Бродоломци”.

Денис иде на јесењу регионалну турнеју од 08. 10. до 21. 10. (Македонија, Словенија, Хрватска, Србија и Мађарска) на којој ће промовисати свој албум „Пејотл”.

Петак, 16. октобар – Сала ПМФа, у 20:30

Представа Санаторијум, премијера

Академско позориште Студентског културног центра отвара нову сезону премијером представе „САНАТОРИЈУМ“, по тексту „Физичари“ швајцарског писца Фридриха Диренмата.

Адаптацију и режију ове фатаморганичне црне комедије потписује Мирослав Петровић.

Екипа представе поручује да је ово прва представа која нема свакидашњу премијеру, већ „свечану терапију“ која је заказана за петак 16. октобар у 20:30 на сцени ПМФ-а.

У представи „САНАТОРИЈУМ“ улоге тумаче: Стефан Павловић, Драгана Милетић, Павле Тасић, Нина Недељковић, Милош Милојевић, Јана Мијаиловић, Николина Бојовић, Душан Недељковић и Александар Петровић.

Радња комада смештена је у санаторијум „Вишњик“ где је некада боравила читава духовно поремећена елита Западне Европе, а сада су ту смештена само три болесника: Херберт Георг Бојтлер који верује да је Њутн, Ернст Хајнрих Ернести који умишља да је Ајнштајн и Јохан Вилхем Мебијус којем се указује краљ Соломон. Један од њих је пре три месеца убио болничарку, а сада се случај поновио.

Комад доноси невероватан трилерски обрт. Испоставља се да нико није оно за шта се издаје.

У фатаморганичној црној комедији још једном ће се поставити питања – да ли постоји научничка етика, да ли је и НЕчињење злочин, како је могуће да увек касно препознамо диктаторе међу нама и зашто је свака велика идеја која је требало да служи човечанству постала њен егзекутор.

Ауторску екипу представе чине и стални сарадници Академског позоришта СКЦ-а: Катарина Лазаревић, Лазар Јагличић, Ђорђе Ћирковић, Немања Игњатовић, Марија Гавриловић, Јована Недељковић.

Након премијере крагујевачка публика ће имати прилику да погледа репризна извођења која су заказана за 23. октобар и 4. новембар, а представа ће 15. новембра учествовати на Фестивалу академских позоришта Србије (ФАПС) у Новом Саду.

Петак, 16. октобар – Контакт галерија у 22:00

Концерт ‒ Бас и Стега, гости Ти Фафа и Ја

Почетком 2015. године бенд Бас и стега избацио је албум “Нова Ствар”. Промоцију у Студентском културном центру Крагујевац имаће 16. октобра, а специјални гост концерта биће крагујевачки бенд Ти Фафа и ја.

Бенд Бас и Стега настао је у августу 2011. године. Чине га: Драган Влајић Гале (гитара и вокал), Стеван Ђорђевић (гитара, пратећи вокал), Мирослав Секулић Бата (бас) и Никола Пујаз (бубњеви). Музика коју овај састав изводи је углавном инструментална. Заснива се на стабилним ритмовима, који су подржани разиграним бас линијама. Све је обојено психоделичним звуковима испреплетаних гитара. Мешавина је разних музичких праваца (даб, фанк, пост рок, џез).

У фебруару 2012. снимили су демо албум „Забава Бадава” у Старој Пазови. У јуну 2012. победили су на „Шумадијском демо фесту” у Крагујевцу по одлуци стручног жирија. Након тога уследиле су многе свирке, а у августу 2012. и Зајечарска гитаријада. Бас и Стега проглашени су за победника 46. Зајечарске гитаријаде по одлуци стручног жирија. Крајем 2012 избацују први ЕП: „Устај сад!” са 4 песме (Вожња, Пољана, Са Ђаволом куле градим и Устај сад!). Наступали су на:„Carneval der kulturen”,Берлин, Mixer фестивалу, Мисији Београд, Long Night Fest, Ритам Европе, Бозидарац, BBCC клуб Лукавац БиХ, ДКСГ Нови Београд, КЦ Инђија и многим другим фестивалима и клубовима… Почетком 2013. бенд одлази у БИХ у Лукавац и снима први спот, за песму „Са Ђаволом куле градим” у сарадњи са „Pro Vision” студијом. Бенд својим наступима шири добру свирку, позитивну енергију и љубав према музици. Од стране ПопБокса проглашени су за трећи најбољи нови бенд у 2012. години. Године 2014. улазе у студио и раде на снимању албума.

Почетком 2015. године бенд објављује албум на Јутјуб каналу и, уз спот за песму „Вожња”, креће у промоцију албума.

 

Траје: Изложба – Silver Force – Марија Граховац – Контакт Галерија;

Изложба ‒ МОнуМЕНТИпроменљиво лице сећања ‒ Марко Кројач ‒Галерија СКЦ и Контакт Галерија

Ближе информације о програмима СКЦ-а можете добити путем телефона

034/336-122 и 335-050

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.