СКЦ – програм за период 13.06 – 19.06.2016.

Понедељак, 13. јун – Контакт Галерија у 22:00 Концерт – Jazz Monday Thrill Seeking Polymers је трио који

Понедељак, 13. јун – Контакт Галерија у 22:00

Концерт – Jazz Monday

Thrill Seeking Polymers је трио који инспирацију за своју музику налази у споју руралне музике света (Африка, Индија, Балкан…) и џеза, а све то кроз призму математике, симболике и филозофије…Музичари који чине овај састав важе за виртуозе на својим инструментима, те је њихова музика баланс предефинисаног и импровизације…

Аца Пејчић је рођен 1985. године у Крушевцу. Преко очеве хармонике упознаје лепоту шлагера и евергрин музике и од тада почиње његова музичка пустоловина. Уписује Музичку школу „Стеван Христићˮ у Крушевцу, где учи хармонику и узима приватне часове клавира, након чега уписује средњу музичку – теоретски одсек. У првој години открива џез и почиње да се занима за сродне музичке правце. У завршној години са Art Funk Jazz Band-ом доживљава свој први јавни наступ. 2004. долази у Крагујевац, где уписује Музичку академију – Одсек за општу музичку педагогију. У Крагујевцу упознаје Сашу Ранковића и касније Макса Кочетовог, који остављају велики утицај на његов музички развој. Од 2006. године активан је на крагујевачкој музичкој сцени и свирао је на разним пројектима: Heart Discount Jazz Band, Non-Resident Trio, This & That Quartet, Lazy Cats, Fitnes, Bliks, Кочетов квинтет, Esoteric Oil Lamp… Такође наступа у разним џез поставама у Крушевцу и Београду.

Јован Јовановић (1984. Параћин) бас гитару свира од своје шесте године, као друга генерација басиста у својој породици. Формално самоук, музичко искуство стиче свирајући разне жанрове и снимајући као студијски музичар.

Саша Ранковић (1976. Крагујевац) бубњеве свира од своје 16. године почевши са часовима код Слободана Стојановића – Кепе (Смак), а затим код Мирослава Карловића – Карла у оквиру џез одсека Музичке школе „Станковић” у Београду, где похађа и часове теорије џеза. Свирао je и сарађивао са многим рок и џез музичарима на различитим пројектима и десет година водио школу бубњева у Крагујевцу. Ради као професор филозофије у Првој крагујевачкој гимназији у Крагујевцу. Свира у неколико крагујевачких бендова као и са Рамбом Амадеусом, Стоиксом и другима.

 

Среда, 15. јун – Пешачка зона у 14:00

БУС ТУРНЕЈА Креативног Курса Гитаре

 

СКЦ и Креативни Курс Гитаре организују 15. јуна концерте, предавања, радионице и часове гитаре у Пешачкој зони у Крагујевцу. Свако ће, без обзира на године или предзнање, имати могућност да се упозна са културом овог популарног инструмента. Аутобус који обилази градове је велика покретна учионица, библиотека и бина за сваког ко жели нешто ново да научи или испроба на различитим гитарама.

Програм у аутобусу, као и на бини испред, почеће у 14:00 и трајаће до 21:00, а састоји се од:

– бесплатних часова гитаре, радионица и предавања

– концерта полазника Креативног Курса Гитаре

– концерта ученика музичке школе

– концерта Guitar Аrt Festivala.

Пројекат реализује Guitar Art Festival са партнерима, а помогли су га: Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду, Порше Ада СЕАТ, Arriva, Ерсте Банка, American Corners Serbia, Туристичка организација Херцег Нови и Lyra Style музички инструменти.

 

Четвртак, 16. јун – Кутија шибица у 19:00

Представљање романа – 10 позитивних птица, Срећко Гујаничић

 О роману говоре Срећко Гујаничић, аутор, и Ивана Младеновић, професор српског језика и књижевности. Роман је написан на основу истинитих исповести особа заражених вирусом ХИВ-а и особа оболелих од АИДС-а.

На конкурсу за „Најбољи необјављени романˮ, који је расписала Издавачка кућа Арте из Београда, овај роман је изабран у 11 рукописа који улазе у последњи круг избора рукописа који ће бити награђен.

 

Петак, 17. јун – Контакт Галерија у 19:00 и 21:00

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – циклус: Комедије

 

Лето куца на врата и време је за опуштање уз филмове који ће вас добро насмејати. У оквиру програма Француски филмски караван, који се реализује у сарадњи са Француским институтом у Београду, крагујевачка публика биће у прилици да види нови циклус филмова под називом Комедије. Филмови ће бити приказани у КОНТАКТ Галерији СКЦ-а, у петак и суботу, 17 и 18. јуна 2016. у терминима од 19 и 21 ч. Улаз за све пројекције је бесплатан. Програм Француски филмски караван се реализује у сарадњи са Француским институтом у Београду. www.institutfrancais.rs

У 19 ч:

Газеле (Француска, 2014, 99′)

Режија: Мона Ашаш

Играју: Камиј Шаму, Одри Флеро, Ан Броше,…

Мари и Ерик имају по 30 година и заједно су још од средњошколских дана. Тек што су потписали уговор о куповини њиховог првог заједничког стана, Мари обузима вртоглава сумња. Сусрет са тамним смеђокосим младићем пожуриће њену одлуку: Мари напушта Ерика да би уронила у море задовољства и слободе. Али откриће свет без милости: људи гледају на самице у њеним годинама као на робу са грешком. Вођена новим пријатељицама, Мари ће научити да схвата свој целибат као прилику за себе, прилику из које би могла да изађе јача и коначно спремна да буде срећна.

Забрањено за млађе од 12 година.

У 21 ч:

Викенди (Француска, 2014, 90′)

Режија: Ан Виласек

Играју: Карен Вијар, Ноеми Лвовски, Жак Гамблен,…

Понекад је само мало довољно да поквари викенд на селу. Безазлен неспоразум на паркингу супермаркета, погрешан рефлекс, и ето како се све поремети. Ништа више не иде како треба за Кристин. Жан је оставља. Њени свакидашњи пријатељи, Силвет и Улрих, сада су мало мање њени пријатељи. Све је отишло дођавола. Али живот је увек пун изненађења. Љубави и раскиди у животу два пара, време викенда.

Забрањено за млађе од 12 година

 

Субота, 18. јун – Контакт Галерија у 19:00 и 21:00

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – циклус: Комедије

У 19 ч:

Каприс (Француска, 2015, 100′)

Режија: Емануел Муре

Играју: Виржини Ефира, Анаис Демустје, Лорен Стоке,…

Клеман, учитељ у основној школи, пуца од среће : Алисија, славна глумица којој се диви више од свега, постаје његова девојка. Све се компликује када он упозна Каприс, младу девојку, необуздану и без мере у љубави, која се заљубљује у њега. У међувремену, Тома, његов најбољи пријатељ, зближава се са Алисијом…

У 21 ч:

Краљица Монтреја (Француска, 2013, 87′)

Режија: Солвег Анспак

Играју: Флоренс Лоаре-Кај, Дида Јонсдотир, Улфур Егисон,…

Почетак је лета и Агата се враћа у Француску, својој кући у Монтреју. Мора да се врати свом послу режисерке али и да прежали свог нагло преминулог мужа. То би јој можда лакше пошло за руком кад не би свуда вукла погребну урну и смислила шта ће да уради са његовим пепелом ! Неочекивани долазак у њену кућу једног пара са Исланда, једног моржа и једног комшије кога је увек желела а никад није успела да освоји даће јој снаге да поново узме свој живот у своје руке…

 

Траје: Изложба – Графике – Дања Текић – Галерија СКЦ; Нова фотографија 7 – Контакт Галерија;

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.