СКЦ – ПРОГРАМ ЗА ПЕРИОД 18.04 – 24.04.2016.

Понедељак, 18. април – Контакт Галерија у 20:00 ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – циклус: Документарни филмови У оквиру програма

Понедељак, 18. април – Контакт Галерија у 20:00

ФРАНЦУСКИ ФИЛМСКИ КАРАВАН – циклус: Документарни филмови

У оквиру програма Француски филмски караван који се реализује у сарадњи са Француским институтом у Београду, крагујевачка публика биће у прилици да током априла погледа нови циклус филмова под називом Документарни филмови. Филмови ће бити приказани у КОНТАКТ Галерији СКЦ-а, сваког понедељка током априла у термину од 20 ч.

Улаз за све пројекције је бесплатан. Програм Француски филмски караван се реализује у сарадњи са Француским институтом у Београду.

www.institutfrancais.rs.

 

С једног зида на други – Берлин – Сеута (Француска, 2008, 90’)

Режија: Патрик Жан

Уз овај путописни филм прелазимо Европу од старог Берлинског зида до новог затварања Сеуте. Бар четири границе, али једна слика: мултинационално, мултикултурално друштво, богато разноврсностима упркос традицији неприхватања. Хроника путовања у сусрет људима и женама који чине то ново друштво и граде га енергично и пуним срцем.

 

Понедељак, 18. април – Контакт Галерија у 22:00

Концерт – Jazz Monday

 Настављамо са сезоном џез понедељка у СКЦ-у. И овог понедељка учествоваће неки већ добро познати музичари који су задњих 5 година наступали у овом простору, али и млади џез музичари.

 

Четвртак, 21. април – Кутија шибица у 19:00

Књижевно вече – Стефан Симић

Стефан Симић не држи уобичајене књижевне вечери где се чита поезија и држе формални куртоазни говори. Ово је нешто сасвим друго. Како каже, циљ му је да се отвори пред људима, и да се сваки наступ креира у тренутку, и да све што је животно, и што се тиче нас самих, буде тема. Настоји да наступи буду спонтани, драматични, искрени, непосредни, да ни на секунд не падне темпо излагања, нити концентрација, и да сваки човек који дође добије оно због чега је дошао.

Покушава да непосредно прикаже слободу за коју се бори, спонтан однос, лишен сваке формалности и испразног академизма, пожељно је да се створи могућност све да се каже, где лични проблем постаје друштвени, самим тим свачији.

 

Петак, 22. април – Кутија шибица у 19:00

Представљање књиге – Роршахове исповести, Иван Деспотовић

 

У петак, 22. априла у 19 ч, у Кутији шибица Студентског културног центра биће представљена књига Роршахове исповести аутора Ивана Деспотовића.

Иван Деспотовић рођен је 1978. у Београду. Дипломирао на Филолошком факултету у Београду 2003, на катедри за Општу књижевност и теорију књижевности. Радио као новинар. Члан је Српског књижевног друштва од 2012.

Објавио:

 

– Збирку песама „Ништа није тако” (Фонд Дејан Манчић, Ниш), као најбољи рукопис 2007. године, (номинована је за Бранкову награду)

– „Безазлене приче”, у издању Бранко Миљковић, Књажевац, 2008.

– „О Наташи и Невену”, роман, издавачка кућа Алма, Београд, 2009.

– „Песникове приче”, Алма, 2010.

— „Прекорачење”, роман, електронско издање, Заветина, 2008.

– „Прекорачења”, поезија, Бранково коло, која је добила награду Стражилово за 2011. годину.

– „Урок”, роман, Центар слободарских делатности, 2015.

– „Роршахове исповести”, поезија, Бранково коло 2015.

Аутор је краткометражних филмова, наступао на Беоконовом фестивалу у Београду и РАФ фестивалу у Загребу, 2006 – 2007, СКЦ-у 2008, а бави се фотографијом, сликарством и стрипом (цртеже објављивао у Аванграду, Сомбор, а слике у Књижевном прегледу, Алма, Београд).

Сарадник је сајтова www.knjizevnost.org, www.kisobranblog.com и Helly Cherry.

Поезију и прозу објављивао у часописима и алманасима: „Мирис пуног Месеца”, 1997, (ментор Раша Попов); „Стање ствари”, 2002 – 2006; „Крајегранесије”, 2001; „Рукописи”, 2000; „Да сам Шејн” (Загреб), 2007; „Бал у Елемиру”, 2008; „The best of the Kisobran” 2007-2010; „Аванградˮ из Сомбора, „Књижевни преглед” из Београда 2010; „КОВИНЕ” из Вршца; „Аждаха” из Крагујевца, „Maxminus” из Сарајева.

 

Петак, 22. април – Контакт Галерија у 22:00

Концерт – Nemanja Zlatarev & Funktastic Coalition

 

  1. априла у Студентском културном центру наступиће Funktastic Coalition Немање Златарева, који ће овом приликом представити нови студијски албум „For The First Time”, изашао 2015, а снимљен у Attic Studio, у Београду и Студију М, у Новом Саду. Гости на албуму су Max Kochetov – саксофон, Владимир Стојковић – бубњеви, Гаврило Николић – електрична гитара, Александар Узелац – клавијатуре.

Funktastic Coalition је настао почетком 2012. год. Тромбониста рођен у Новом Саду, Немања Златарев, окупио је музичаре на сличној фреквенцији, завидног искуства и вештине у различитим жанровима и саставима. Изводе инструменталну музику, а састав засад функционише под паролом да вокал није обавезан за комплетан доживљај, и добро им иде. Музика коју изводе се базира претежно на ауторским стварима, фанку и плесном груву, фјужн џезу са повременим елементима поп и латино музике.

Најзначајнији наступи су им на Green Town Jazz Festival, у Сомбору (2013), интернационалном Nisville Jazz Festival (2013), интернационалнoм Jazz Festival, у Ваљеву (2013), Jazz & Blues интернационалном фестивалу у Кикинди (2013), на International Jazz Day, Дом Омладине Београд, на Danube Jazz & Blues Fest, Галати, Румунија (2015).

Бенд ће наступити у следећем саставу: Тони Бодоњи – бубњеви, Дејан Зец – бас гитара, Немања Теофановић – гитара, Душан Сарић – клавијатура, Немања Златарев – тромбон.

www.funktasticcoalition.com

www.discogs.com/Funktastic-Coalition-For-The-First-Time/release/8185282

 

Траје: Изложба – Сомот и месо –Драга Јовановић – Контакт Галерија; TXT/SMBLS, crteži (2014-2016) – Дејан Голић – Галерија СКЦ

Ближе информације о програмима СКЦ-а можете добити путем телефона

034/336-122 и 335-050

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.