СКЦ – програм за перион 22.12 – 27.12.2014.

СКЦ - програм за перион 22.12 - 27.12.2014. понедељак, 22. децембар – Кутија шибица у 20:30 - Француски

Понедељак, 22. децембар – Кутија шибица у 20:30
Француски филмски караван – Циклус Комедије

За крај године Студентски културни центар Крагујевац и Француски институт у Београду позивају вас да годину заокружите у лепом расположењу уз нови циклус комедија.
Задовољиће свачији укус: ту су комедије дијалога, комедије црног хумора, жанровске, романтичне. Нека вам овај месец прође са осмехом на лицу!

Филмови ће бити приказани у Кутији Шибица СКЦ-а, сваког понедељка током децембра месеца 2014. у термину од 20:30х. Улаз за све пројекције је бесплатан.

Програм Француски филмски караван се реализује у сарадњи са Француским институтом у Београду. www.institutfrancais.rs
Овогодишњи Филмски караван подржан је од компаније Имлек.

Девојка са прославе 14. јула (Француска, 2013, 88’)
Режија: Антонен Перетжатко
Играју: Вимала Понс, Грегоар Ташнакиан, Венсан Макењ

Хектор, који је срео Трикет у Лувру за прославу 14. јула, има само једну ствар у мислима: да заведе девојку која га опседа. Најбољи начин је да је одведе да види море заједно са Патором и њеном пријатељицом Шарлот …
Урнебесна комедија у којој француска провинција игра своју улогу, заједно са протагонистима филма.

Уторак, 23. децембар – Сала ПМФ-а у 20:00
Представа Play Нушић Академско позориште СКЦ-а
У години обележавања 150. годишњице рођења славног комедиографа, нови чланови Академског позоришта СКЦ-а одиграће неколико малих сцена настале по делима великог Бранислава Нушића.
„Наша деца 1“, „Наша деца 2“, „Дугме“ и „Аналфабета“ чине занимљиву и комично обојену целину под називом “ Play Нушић“. Како деца замишљају одрасле људе, своје родитеље и ауторитете, докле смо стигли у потрази за сигурнијим и лепшим животом, ко нам ради о глави, ко седи у министарским фотељама, ко су владари који одлучују о нашим судбинама – нека су од питања на која ће одговоре покушати да дају млади глумци Академског позоришта СКЦ-а.
Аутор програма је Мирослав Петровић.
У представи играју: Ивана Стојановић, Филип Миликић, Невена Павловић, Стефан Думић, Радмила Белошевић, Анђела Вукомановић, Јелена Миливојевић, Стефан Ђурић, Марина Милановић, Катарина Арнаутовић, Тамара Радивојевић, Миланка Вукадиновић, Теодора Радивојевић, Тијана Томић.
Улаз је слободан.

Петак , 26. децембар – Контакт Галерија у 22:00
Концерт Абоп
АБОП или Афтер је бољи од партија је хрватски бенд који комбинује инструменталну свирку и електронику, а музика коју свирају је жестока, психоделична и плесна, понекад и аутоиронична.
Бенд АБОП (Афтер је бољи од партија) основан је пре две године и сачињен је од два абубњара (Јохн и Леви), синтија (Божански и Тоуретт) и бас гитаре (Ерол), већ неколико година жестоко свирају по бројним журкама и афтерима и протресају ундергроунд сцену широм регије. Комбинују инструменталну свирку уживо и електронски звук, а музика коју свирају је жестока, психоделична и плесна, понекад и аутоиронична. Абоп комбинују dub, rave, electro, techno, drum and bass ali i funk groove који долази од живе ритам секције. Бенд уживо има сирову, готово панкерску енергију и они који су их гледали кажу да су у стању задовољити и окореле партијанере али и старе рокере. Таквим својим звуком АБОП помера границе електронске музике и приближава је другачијој публици. Од самог почетка бенд је одлучио избегавати студио и службене снимке и концентрише се на живе наступе, што је разлог зашто их до сада нисте могли чути да се пуштају у медијима.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.