Сваки други Крагујевчанин не плаћа порез на имовину

Сваки други грађанин у Крагујевцу не плаћа редовно порез на имовину, због чега је послато више од 21.000

Сваки други грађанин у Крагујевцу не плаћа редовно порез на имовину, због чега је послато више од 21.000 опомена.

Сваки други грађанин у Крагујевцу не плаћа редовно порез на имовину, због чега је послато више од 21.000 опомена, речено је данас Тањугу у градској пореској управи Крагујевца.

„Око 50 одсто пореских обвезника пореза на имовину уредно плаћају, док остали имају дуг и камату за неплаћени порез“, рекла је Тањугу портпарол те институције Сања Станојевић.

У овој години, како је рекла, судећи према поднетим пореским пријавама, има 62.098 грађана и 620 фирми у Крагујевцу који су обвезници за порез на имовину.

Према подацима те институције, од 1. јануара ове године до 12. новембра наплаћено је око 200 милиона динара од грађана и око 231 милион од фирми на име пореза на имовину.

„Код грађана то је 50 одсто више од оствареног прихода у 2014. години, а код правних лица 30 одсто више“, рекла је Станојевић.

Према њеним речима, уз решења о порезу на имовину грађана за ову годину послато је и 21.255 опомена, за износ дуговања која прелазе 4.000 динара.

„На достављене опомене део обвезника је платио дуговања, док је поднето и око 600 захтева за одлагање плаћања, на основу којег је могуће добити решење да дуг плате на највише 24 рате“, прецизирала је Станојевић.

Она је казала да су опомене послате и правним лицима, од којих је део платио доспеле обавезе, други су поднели захтев за одлагање, а неки су добили и решење о принудној наплати.

Међутим, у овој години, како је рекла, још није било подношења захтева за покретање прекршајног поступка Прекршајном суду због неплаћања пореза на имовину.

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.