Такси удружења радикализују борбу против „против превоза по цени аутобуске карте“

Представници такси превозника са територије Крагујевца заједно наступају са циљем да се реши проблем нелегалног превоза путника у

Представници такси превозника са територије Крагујевца заједно наступају са циљем да се реши проблем нелегалног превоза путника у облику „превоза по цени аутобуске карте“.

Градском већу обратили су се Удружење „шитаке“, „Пинк-профи“, „Хепи такси“; „Палма крагуј 034“ и „шитаке-сигурни такси“. Они су најавили и почетак мирног протеста који ће трајати до 25. новембра, а уколико надлежни одмах не „неутралишу“ постојање поменутог превоза путника биће суочени са исказивањем јавног незадовољства такси превозника са територије града Крагујевца.

– Наше незадовољство инертношћу надлежних служби манифестоваће се кроз протестне вожње које ћемо започети од 25. новембра. Сходно броју подносиоца овог захтева може се очекивати пар стотина такси возила која ће исказати своје незадовољство на улицама Крагујевца, наравно у законским оквирима. Поменути нелегални превоз је ругло за наш град и елеменат угрожавања безбедности свих учесника у саобраћају и исти треба одмах да нестане. Надамо се да ће надлежни озбиљно да схвате овај наш ултиматум и да ће одмах приступити решавању наведеног проблема – наводи се у саопштењу шитаке-а.

Захтев Градском већу преносимо у целости:

„Носиоци такси превоза са територије града Крагујевца имају консензус за заједничко наступање у“ борби „против нелегалног“ превоза по цени аутобуске карте „. Наша снага се огледа у нашој масовности и одлучности да се овај вид нелегалног превоза путника потпуно искорени.

Свесни смо да су полуге власти у Вашим рукама и тражимо да препишете модел претходног градоначелника, који је у року од пар дана спровео одредбу Одлуке о ауто-такси превозу и забранио рад такси возилима старијим од десет година.

Упознати сте да овај вид нелегалног превоза путника постоји на многим правцима, а ми ћемо набројати неке:
• Центар-Аеродром-Центар;
• Пионир-Ердоглија;
• Центар-Илићево-Маршић-Центар;
• Старо Социјално- екс кафана Пролеће-Бресница-Центар-Болница;
• Језеро Маркет-Рача (Топола) -Крагујевац;
• Апелациони Суд-А. Стајалиште Мала Вага-Кнић (Гружа, Краљево, Чачак …) -Крагујевац;
• Пивара-Белошевац-Јагодина;
• Центар-Медицинска Школа-Шумарице-Драча-Горњи Милановац-Крагујевац и
• Друге трајекторије и нове које су свакодневно у оснивању.

Носиоци овог вида нелегалног превоза путника угрожавају све учеснике у саобраћају, а самим тим и кориснике овог вида „такси превоза“. У овој популацији постоје и регистровани такси превозници, али су они у мањини, и та лица би брзо ушла у легалне токове јавног превоза.

На данашњи дан носиоци такси превоза са територије града Крагујевца ступају у мирни протест и дајемо Вам рок до 2015/11/25. године да у потпуности „неутралишете“ овај вид нелегалног превоза путника. Тражимо да спроведете све одредбе Закона о превозу путника, да детектујете носиоце овог вид нелегалног превоза путника и истима онемогућавање нелегални превоз. У супротном бићемо приморани да радикализују наш протест, у законским оквирима. Наш мирни протест огледаће се у припремама за протест који ћемо започети 2015/11/25. године. У планираном протесту учествоваће пар стотина такси возила и то може проузроковати потпуни саобраћајни колапс у нашем граду.

Упозоравамо Вас да немамо алтернативу и апелујемо на Вас да одмах поступите по нашем захтеву и обезбедите градском и међуградском саобраћају, аи носиоцима такси превоза, као подсистема јавног превоза, да у будућности ликвидно послујемо.

Извор: ритамграда.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.