У Крагујевцу ускоро започиње и склапање тролејбуса најновије генерације

Данас је +++ БЛАГОВЕСТИ (ПОСТ ), празник посвећен сусрету девице Марије и архангела Гаврила, који јој је саопштио

Данас је +++ БЛАГОВЕСТИ (ПОСТ ), празник посвећен сусрету девице Марије и архангела Гаврила, који јој је саопштио да ће родити спаситеља људског рода – Исуса Христа.Благовести спадају у Богородичине празнике. Празнују се од првих дана хришћанске проповеди, а сматра се да је објавом те вести почела и хришћанска историја спасења.

Четвртак 98. дан .2016, још 268 дана до краја године.Температура данас од 9 до 28 степени., 990 мб 10% Север-Североисток, Слаб до умерен ветар, 3.5м/с.Хитна помоћ интервенисала 46 пута , 73 одраслих прегледано у амбуланти за одрасле и 22. деце прегледано на педијатријском одсеку.Евро 122,6707, Долар 107,6814

Радови на Рециклажном центру за одлагање и прераду кабастог и електричног отпада по европским стандардима, чију изградњу и опремање Министарство пољопривреде и заштитите животне средине финансира са 45 милиона динара, требало би да буду завршени до октобра.За финансирање програма и пројеката од јавног интереса у овој години град је наменио 6 милиона динара.У Крагујевцу одржан округли сто на ком је представљен нови Закон о извршењу и обезбеђењу, у организацији Коморе извршитеља, под покровитељством Министарства правде, а у оквиру пројекта „Владавина права и извршење потраживања“ који финансира Европска унија у износу од 1.8 милиона евра, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу – ГИЗ. Примена овог закона почиње од 1. јула 2016.Предузеће МАЗ Балкан, које су заједнички формирали белоруска компанија МАЗ и шумадијска фирма „Вуловић транспорт“, и које већ дуже у крагујевачком погону монтира МАЗ-ове градске аутобусе, планира да ускоро започне и склапање тролејбуса најновије генерације. Због постављања заштитних пешачких ограда у Косовској улици и Милована Гушића јутрос од 7 сати забрањено паркирање у зонама Политехничке школе и Основне школе “Радоје Домановић”. Радови би требало да буду окончани до недеље, 10. априла.Човек јуче завршио Правни, а ови његови били да му помогну да скелу пребаци на Економски факултет. Немања Димитријевић постао вд директора ПСД Раднички .У клуб стиже 30 милиона динара од града.Књига “Иреалистичко доба“ Стојана Ђорђића, која се бави српском књижевношћу у протекле две деценије, представљена је у Народној библиотеци у Крагујвцу.Група малолетних разбојника ухапшена је због пљачке продавница у Станову. Они су у протеклих 20 дана, маскирани фантомкама, шаловима и капуљачама, уз претње пиштољем од запослених у трговинским радњама одузели око 100.000 динара и цигарете.

У недељу, 10. априла, од 9 часова, у Великом парку у Крагујевцу одржаће се 21. Међународна изложба паса свих раса, коју по одобрењу Међународне кинолошке федерације (Ф.Ц.И.) организује Кинолошко друштво „Крагујевац“.Продајни сајам намештаја, 10. по реду, одржаће се на крагујевачком сајмишту од 9. до 17. априла.

Професору Друге крагујевачке гимназије Томиславу Томашевићу, који болује од две тешке хроничне болести и тренутно се налази на лечењу у Паризу, неопходна је новчана помоћ.За успешан завршетак лечења потребно је 9 000 евра. Сви који желе да помогну могу то учинити уплатом на рачун 150-9001000561494-64, КБМ банка.

  • МОША ОДЛОВИЋ – дружење с писцем , Дечја библиотека ( Милована Глишића 44) вечерас у 17:00.
  • Вечерас од 19 сати, у Градској галерији „Мостови Балкана“, биће отворена изложба Графике, Ранке Лучић Јанковић.
  • ПОРОДИЧНА ПРЕПИСКА КНЕЗА МИЛОША- Конак кнеза Михајла , вечерас од 19:00.
  • Хуманитарни концерт Амадеус бенда у хали „Језеро“.Петак 8.4.2016. у 20.30. Цена улазнице 350 дин.Сав приход намењен КЦ Крагујевац.
  • ДРЖАВНИПОСАО- 8 април , 20:00, Сцена 303.
  • Јубиларни 20. Позоришни сусрети ученика гимназија Србије одржавају се . до 10. априла, у Крагујевцу, у организацији Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије и Ученичке организације „Сопче“.У оквиру овог десетодневног пројекта, представиће се 27 трупа из градова широм Србије. Представе ће се 1, 2. и 10. априла играти у Позоришту за децу, а осталим данима у Театру.
  • Ревија најбољих филмова из 2015. године до 30 априла у Синеплекс Крагујвац Плаза. „Бићемо прваци света“, комедија „Горчило, јеси ли то дошао да ме видиш?“, љубавна драма „Смрдљива бајка“ , „Хиљадарка“„Стар Wарс: Буђење силе“„Спектра“, „Марсовац“ , „Пут до славе“, „Џој“, „Опклада века“ ,„Повратник“„Алвин и веверице: Велика авантура”, „Мали Принц”, „Хотел Трансилванија” и „Снупи и Чарли Браун: Филм о клињама”
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.

Среда: ФК РАДНИЧКИ – ФК Борча 0:3 (заостала утакмица 19 кола)
Субота : ФК РАДНИЧКИ ФК Динамо ( 15,30, 21 коло Чика Дача) , ФК Шумадија А – ФК ШУМАДИЈА ( 15,30 19 коло СЛЗ), ЖРК РАДНИЧКИ – ЖРК Извор ( 18:00, 3.кола Плеј Оф-а, хала Језеро)
Недеља: ФК АРСЕНАЛ – ФК Омладинац ( 15,30, 19 коло ЗМ) , ФК Браћа Вуковић – ФК СЛАВИЈА ( 15,30, ЗМ) ККК РАДНИЧКИ последње коло ( прослава од 17:00, хала Језеро)

Данас без струје:
од 10.00 до 14.30 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Корићани, Драгобраћа, Дреновац, Голочело и Сумуровац .
од 09.00 до 14.00 Ђакума Авакума.
од 09.00 до 14.00 Илије Коловић, Каменичка, Цетињска, Браничевска, Српских Добровољаца и Краља А Карађорђевић.
од 09.00 до 14.00 Доње Комарице…

Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.