Велика акција давања крви „КАП ЉУБАВИ“

У настојању да својим активностима помогне суграђанима, Удружењa „Бирам Крагујевац“ и “Калдрмаш“ у оквиру обележавања Светског дана добровољних

У настојању да својим активностима помогне суграђанима, Удружењa „Бирам Крагујевац“ и “Калдрмаш“ у оквиру обележавања Светског дана добровољних давалаца крви, организује акцију давања крви.

Акција се организује и као подршка деветогодишњој Теодори Врањешевић, којој је почетком маја дијагностификована леукемија и која се сада налази на лечењу на Институту за мајку и дете у Београду, и као чин солидарности са њеним родитељима – члановима удружења „Бирам Крагујевац“, али и као скроман знак захвалности многобројним хуманим људима са подручја целе Србије који су се одазвали позиву родитеља и понудили своју крв за излечење наше Теодоре. Акција се одржава у петак, 10. јуна ове године у Центру за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ у Крагујевцу, од 09,00 до 12,00 часова. Уобичајено, ова Служба даваоцима обезбеђује пригодно освежење после овог хуманог чина, а удружења-организатори акције, као добри домаћини, на симболичан начин додатно ће захвалити хуманим суграђанима на одзиву и учешћу, током дружења заказаног за 15,00 сати, такође у „Абрашевићу“. Позивамо Крагујевчане који су у прилици да нам се придруже у петак и својим примером допринесу успеху ове акције.

Као људима доказано добре воље и дугогодишњим познаницима и сарадницима, сматрамо да није потребно наглашавати значај добровољног давалаштва крви као хуманог чина од непроцењиве вредности са суграђане у невољи, којима такав потез омогућује оно што дословно крв и представља: течност која живот значи.

Унапред смо захвални за одзив.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.