Вести КГ – Делта фондација почиње изградњу „Искре“ у Крагујевцу

Делта фондација почиње изградњу "Искре" у Крагујевцу, време сунчано и прохладно...

Постављањем камена темељца Центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“ Делта Фондација почиње изградњу друге задужбине Делта Холдинга. Тиме се обележава и 8 година успешног рада Фондације.

Објекат, у чију изградњу ће бити уложено око 500.000 евра, Делта Фондација Даривацу граду Крагујевцу, који је обезбедио земљиште у непосредној близини спомен парка Шумарице и комплетну инфраструктуру.

Изградња Центра трајаће 6 месеци, а отварање објекта планирано је на Ђурђевдан, када се обележавају и Дани града Крагујевца. Изградњом Центра „Искра“ обезбедиће се најбољи услови за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом, али и подићи свест о њиховим могућностима и изазовима са којима се свакодневно сусрећу. Објекат ће радити под окриљем Градског секретаријата за социјалну заштиту.

Центар „Искра“ простираће се на 660 квадратних метара и понудиће 4 смештајне јединице, мултифункционални простор за едукацију, семинаре и инклузивна дружења, спортско – рехабилитациони блок са ординацијом за терапијску масажу, собом за хидротерапију, спортском салом и ординацијом за психолога и педагога.

Капацитет објекта, који ће у потпуности бити архитектонски прилагођен, без баријера, са тактилним стазама, брајевим ознакама и адекватним свлачионицама је 88 корисника, од чега је рехабилитациони део капацитета 21 корисника, смештајни 15 корисника и мултифункционални 52 корисника.

У Центру „Искра“ биће запослено 15 стручних радника.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је три бебе – две девојчице и један дечак.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и прохладно време.

Минимална дневна температура 1°Ц, максимална дневна температура од 14°Ц.

Дуваће источни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 51%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.