Вести КГ – десет милиона динара за трећи покушај вантелесне оплодње

Десет милиона динара за трећи покушај вантелесне оплодње, време јутро хладно преко дана сунчано, роде вредне...

Одборници Скупштине града усвојили су једногласно Одлуку о остваривању права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу којом се утврђује право на финансирање трећег покушаја за парове који су до сада већ имали два неуспешна покушаја о трошку државе.

За ове намене у буџету за наредну годину опредељено је десет милиона динара, максимални износ финансијских средстава на који ће моћи да рачунају подносиоци захтева је 250 000 динара а Одлука ће ступити на снагу 1.јануара 2016.годину. Члан Градског већа за здравство и социјалну политику др Гордана Дамњановић рекла је да је ова новина у области здравствене заштите за грађане Крагујевца доказ одговорног понашања и планирања и подсетила да су у протеклих годину дана измирена дуговања у овој области у највећој мери. Право на финансијску помоћ за трећи покушај вантелесне оплодње, на основу данас усвојене Одлуке, моћи ће да остваре парови који су у браку или у ванбрачној заједници односно све жене које до дана подношења захтева нису напуниле 42 године.

Скупштина града данас је усвојила план детаљне регулације “Матична локација Стара Застава“. Усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о локалним комуналним таксама за територију града Крагујевца а која дефинише плаћање комуналне таксе на годишњем нивоу за теретна и путничка возила, мотоцикле итд. Оно што је новина је да ће плаћања комуналне таксе бити ослобођени: особе са инвалидитетом са 80 или више процената телесног оштећења, особе са инвалидитетом код којих постоји телесно оштећење које има за последицу неспособност доњих екстремитета од 60 или више процената, родитељи вишеструко ометене деце као и организације особа са инвалидитетом основане са циљем пружања помоћи лицима са инвалидитетом, које су регистроване у складу са Законом, док се таксе приликом регистрације за све остале категорије неће мењати.

Дата је и сагласност на измене програма пословања и финансијских планова дела предузећа и установа чији је оснивач град Крагујевац.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је осам беба – две девојчице и шест дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује хладно јутро, док ће преко дана бити сунчано.

Минимална дневна температура -1°Ц, максимална дневна температура од 6°Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 76%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.