Вести КГ – ФИЛУМ од октобра у Дому војске

ФИЛУМ од октобра у Дому војске, време претежно облачно, бејби бум...

Филолошко-уметнички факултет ће се најкасније до почетка нове школске године, тачније до 1. октобра, уселити у објекат Дома војске. То је поручено са данашње седница Савета за ревитализацију „Кнежевог арсенала“ одржане у Ректорату крагујевачког Универзитета, којом је председавао председник Репубилке Србије Томислав Николић.

На састанку су сумирани и реализовани задаци и утврђени стратешки циљеви у даљој реализацији пројекта ревитализације „Кнежевог арсенала“. Град Крагујевац је после укњижбе објеката и земљишта Кнежевог Арсенала званично постао власник парцеле на којој се налази комплекс, и тиме је успешно завршена прва фаза пројекта. Градска управа је преузела обавезу да у најкраћем року обезбеди све услове за израду идејног пројекта реконструкције објекта Кнежевог Арсенала.

Председник Републике Србије Томислав Николић наглашава да је ревитализација Кнежевог Арсенала, односно дела комплекса Војно-техничког завода, пројекат од стратешког значаја, не само за овдашњи Универзитет и град, већ и за Републику Србију, јер је комплекс непроцењиве историјске важности, који обухвата објекте у којима је настала модерна српска држава, прва индустрија и образовне институције.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је десет беба – пет девојчица и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно облачно време, у вечерњим часовима могућа ледена киша.

Минимална дневна температура -5°Ц, максимална дневна температура од 3°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 79%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.