Вести КГ – исплаћен родитељски додатак за прворођено дете

Град Крагујевац исплатио родитељски додатак, време сунчано и веома топло, роде прековремено...

Најава искључења за дан: 12.08.2015.

  • Због прегледа и испитивања трафостанице у времену од 08:30 до 10:30 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улицама Војводе Путника, Драгана Симића, Радоја Домановића, Јанка Веселиновића, Јеврема Марковића, Потпоручника Говедарице.
  • Због прегледа и испитивања трафостанице у времену од 12 до 14 сати доћи ће до прекида у исопоруци електричне енергије потрошачима у улицама Божидара Масларића, Липарска, Љубице Ивошевић, Ораховачка, Солинска и Тозе Марковића.
  • Због сече растиња на траси далековода у времену од 07:30 до 13 сати доћи ће до повремених прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Дулене и Доброселица и у делу насеља Добрача – засеок Петровићи.
  • Због замене мерног уређаја у времену од 09 до 13:30 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улици Миодрага Миљковића Зекинца број 7, улаз 2.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Град Крагујевац уплатио је све заостале обавезе за прворођено дете мајкама које су право на једнократну надокнаду оствариле у 2012, 2013, 2014. и 2015. години. Новчану помоћ на име родитељског додатка добиле су 424 жене које су родиле прво дете у текућој и претходне три године.

Локална власт, због других приоритета, средином 2012. године обуставила је и исплату месечне надокнаде незапосленим породиљама. Обустава признатог права настала је само шест месеци након ступања на снагу одлуке по којој незапослене породиље остварују право на месечну надокнаду од 20 000 динара у трајању од 12 месеци. Иако је одлука два пута мењана а износи преполовљени, обавезе нису измириване па је затечен дуг по том основу износио 150 милиона динара. У међувремену, само за извршна судска решења из градског буџета издвојено је 55 милиона динара.

Град Крагујевац захваљује се породицама на стрпљењу и разумевању у решавању овог проблема, који у овом тренутку представља приоритет заједно са решавањем проблема односно измиривањем дугова у просвети.

Крајем јула, да подсетимо, одблокирани су рачуни свих основних и средњих школа, а приводи се крају и исплата дуговања према просветним радницима за путне трошкове, јубиларне награде и асистенте у настави, која износе 100 милиона динара.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је дванаест беба – седам девојчица и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 33°Ц.

Дуваће северни и северноисточни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 30%, док ће УВ индекс бити 9.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.