Вести КГ – још три дана наде за „Кнегињу Љубицу“

Још три дана наде за "Кнегињу Љубицу", време облачно и магловито, роде вредне...

С обзиром на то да у четвртак, 31. децембра, истичу уговори за 15 запослених на одређено у Центру за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, који су за рад добили једномесечну сагласност ресорног монистарства, судбина ове установе и даље је неизвесна. Према одлуци Владе о маскимално броју запослених на неодређено време за „Кнегиње Љубице“ предвиђено је 27 запослених, а тај број је апсолутно недовољан за нормално функционисање установе. Посебно су угрожене услуге за најмлађе, прихватилишта, дневног боравка, али и услуге неге у кући.

Директорка Љуљана Станковић рекла је да је од министарства затражена сагласност да 25 запослених на одређено добије уговоре о запослењу на неодређено време, али одговора још увек нема. Такође, са локалном самоуправом се преговара о потенцијалним решењима, али је, по свему судећи, за сада све само у нади да пословање „Кнегиње Љубице“ ипак неће бити угрожено више него што је сада.

Како је до каја године остало још три дана, остаје да се види да ли надлежни из државе препознају да је неопходно хитно решити овај проблем и колики је значај постојања „Кнегиње Љубице“ за целу Шумадију, те да ли ће у складу са тим послати задовољавајући одговор.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је четири бебе – једна девојчица и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно и магловито време.

Минимална дневна температура -3°Ц, максимална дневна температура од 1°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 78%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.