Вести КГ – Крагујевац добија општу болницу

Крагујевац добија општу болницу, време сунчано и топло....

У Дому здравља и Заводу за хитну медицинску помоћ сматрају да је општа болница као секундарни вид здравствене заштите неопходна Крагујевцу.

Директори ових здравствених установа су подржали иницијативу на седници градског Савета за здравство која треба да буде упућена Влади Србије и Министарству здравља.

Због пацијената и струке, као и проширења здравствених услуга, Крагујевцу је неопходна општа болница, као облик секундарне здравствене заштите.

У здравственом систему града сада постоји вакуум између установа примарне здравствене заштите и Клиничког центра као установе највишег ранга, оценио је директор Дома здравља Зоран Тодоровић.

Оправданост отварања опште болнице портвђује и директор Завода за хитну медицинску помоћ, Александар Кличковић.

Према његовим речима општа болница би опред осталог требало да допринесе бољем збрињавању онколошкх и старијих пацијената за које сада нема довољно капацитета.

Представници крагујевачких здравствених установа подржали су иницијативу за општу болницу на градском Савету за здравство која треба да буде упућена Влади и Министарству здравља.

О оправданости пројекта треба да буде урађен и елаборат. Иницијатива за отварање опште болнице није нова у Крагујевцу али се сада размишља о новој локацији – простору недалеко од нове зграде Хитне помоћи где би се градила болница површине 15.000 квадратних метара.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је три бебе – једна девојчица и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време.

Минимална дневна температура 18°Ц, максимална дневна температура од 29°Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 2,3 м/с.

Влажност ваздуха 47%, док ће УВ индекс бити 7.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.