Вести КГ – Крагујевцу награда за пројекте инклузије Рома

Крагујевцу награда Савета Европе, време облачно и кишовито....

Град Крагујевац, белгијски град Гент и шпанска престоница Мадрид добитници су награда Савета Европе за најуспешније програме у инклузији Рома. Свечана додела награда одржаће се 21. октобра у Стразбуру, током 29. заседања Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе.

На конкурсу који је организовао Секретаријат Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе, Град Крагујевац и италијанска регија Ређо Емилија освојили су друго место, иза Гента из Белгије, док је Мадрид са својим пројектом на трећем месту.

Град Крагујевац и Образовно-културна заједница Рома „Романипен“ били су партнери на пројекту „Снажни од почетка“, чији је носилац Центар за интерактивну педагогију регије Ређо Емилија. Пројекат се бави унапређењем родитељских вештина и кућног окружења за учење и развој, а један од циљева пројекта је подршка ромским родитељима и другим члановима породице да успешније остваре своје улоге.

Конгрес локалних и регионалних власти Савета Европе, у оквиру кампање „Доста“, сваке друге године додељује награде градовима и општинама који су имплементирали креативне иновације за ефикаснију и дугорочнију интеграцију Рома.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је пет беба – две девојчице и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно и кишовито време.

Минимална дневна температура 12°Ц, максимална дневна температура од 14°Ц.

Дуваће северни и северозападни ветар брзином од 4 м/с.

Влажност ваздуха 87%, док ће УВ индекс бити 2.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.