Вести КГ – Meggle одлази из Крагујевца?

У појединим крагујевачким хипермаркетима и по овдашњим кулоарима ових дана (про) чула се, наводно поуздана информација, да је

У појединим крагујевачким хипермаркетима и по овдашњим кулоарима ових дана (про) чула се, наводно поуздана информација, да је немачка компанија Меггле продала крагујевачку Млекару другом инвеститору, те да напушта Србију.

У менаџменту млекаре, међутим, демантују да Меггле одлази из Крагујевца. Директор Меггле Србија Александар Недељковић у писаној изјави нашем листу тврди да „није тачно да се Меггле повлачи из Србије“, већ је тачно „да фирма послује и да има дугорочне планове на територији Србије“.

Извори Данаса у Меггле Србија потврђују да се у тој крагујевачкој фирми ради пуним капацитетом, и да је у току реализација озбиљне инвестиције која треба да унапреди пословање предузећа.

– Гради се нови објекат који ће да обезбеди повећање производних капацитета, на томе је тренутно ангажовано око 140 радника, који имају редовну и пристојне плате. Крајем прошле и почетком ове године имали смо смањење броја запослених, али је након повећања производње и проширења производног асортимана запослен одређен број нових радника. Млекара прерађује преко 100 тона млека дневно, а више десетина производа од млека се, осим у Србији, продају иу Црној Гори и у Босни и Херцеговини – истиче наш саговорник.

Млекару „Младост“ из Крагујевца, крајем претходне деценије, након пропале приватизације, купила је београдска фирма Силбо, која је у децембру 2010. потписала уговор са компанијом Меггле о приватизацији крагујевачке фабрике.

Средином марта 2011. млекара Младост и формално је преузета и већ у јулу променила назив у Меггле Србија. Немци су у реконструкцију и осавремењавање крагујевачке млекаре уложили више милиона евра.

Немачка компанија Меггле, иначе, основане је 1877. и слови за једног од највећих произвођача млека и млечних производа у Европи. Прерађује око 750 милиона литара млека годишње и има више од 2.600 запослених у погонима широм света.

Извор: данас.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је дванаест беба – четири девојчице и осам дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује променљиво облачно и ветровито време.

Минимална дневна температура 10°Ц, максимална дневна температура од 19°Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 7,3 м/с.

Влажност ваздуха 67%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.