Вести КГ – нема вишка у крагујевачком здравству

Нема вишка у крагујевачком здравству, време претежно сунчано и хладно, роде вредне...

Одлука о максималном броју запослених у јавном сектору на одређено време неће погодити крагујевачко здравство јер у овим установама готово да нема вишкова радника. Неће бити отпуштен ниједан запослени.

Према речима Гордане Дамњановић, члана Градског већа за здравство и социјалну политику, квоте прописане Одлуком не сагледавају суштину квалификационе структуре запослених, већ се односе само на укупан број. „Зато ћемо преко Института за јавно здравље Батут упутити спискове о квалификационој структури који ће бити прослеђени Министарству здравља“, објаснила је Дамњановић. Прописан број запсолених због тога није реалан. Немедицинског особља у здравственим установама има више него што је потребно и неопходно је да се сведе на 13 до 15 одсто од укупног броја запослених.

У домовима здравља тренутно има 619 запослених, а Одлуком је прописано да их буде 616. Један радник је стекао услов за пензију.

Завод за хитну медицинску помоћ има 157 запослених, док Одлука прописује 154. Један запослени у току године ће отићи у пензију.

У Заводу за стоматологију кубуре са мањком запослених. Имају их 129 на неодређено време, а реалне потребе су веће, као и број који Одлука прописује – 131. Локална самоуправа суфинансира рад 16 запослених на одређено.

Заставина амбуланта броји 196 запослених. У току је пренос оснивачких права како би амбуланта прешла у државно власништво и тек тада ће се знати колико је радника неопходно.

Апотека Крагујевац има 172 запослена, а према Одлуци треба да има 169.

Гордана Дамњановић напоменула је да је прекобројних мало, да је та бројка незнатна и да отпуштања сигурно неће бити.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је девет беба – две девојчице и седам дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно сунчано и хладно време.

Минимална дневна температура -4°Ц, максимална дневна температура од 5°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 4 м/с.

Влажност ваздуха 77%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.