Вести КГ – непожељно купање на шумаричком језеру

Не препуручује се купање у шумарачком језеру, време сунчано....

Најава искључења за дан: 07.08.2015.

  • Због ремонта трафостанице у времену од 06:30 до 13 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Илина вода и у улицама Бошка Бухе, Пионирска, Чеде Дулејановића и околним улицама и у насељу Кошутњачко брдо.
  • Због ревизије и затезања нисконапонске мреже у времену од 08 до 13 сати доћи ће до повремених прекидау испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Ђурисело и Вињиште.
  • Због сече растиња на траси далековода у времену од 08 до 11 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улици VI bosanske.
  • Због изградње дела високонапонске мреже у времену од 08 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Ботуње -стругара.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Анализе воде језера у Шумарицама указују да је њен квалитет опао, због чега надлежни не препоручују купање у њој.

Из Института за јавно здравље и Спортског центра Парк поручују да разлога за панику нема, да је реч о природној појави насталој због актуелних временских прилика.

Онима који ипак одлуче да запливају у језеру саветује се обавезно туширање након изласка из воде.

Ни црвена заставица и упозорење да је плажа на шумаричком језеру затворена није спречила купаче да уживају.

Неки од њих признају да на ове знаке и не обраћају пажњу и кажу да их не брине информација да је квалитет воде нешто лошији од уобичајеног.

Како упркос црвеној заставици купача има у Спортском центру Парк кажу да спасилачка служба ради уобичајено.

Институт за јавно здравље ради недељне и месечне анализе воде у шумаричком језеру.

Резултати микробиолошких и хемијских испитивања узорака узетих у четвртак биће објављени следећег уторка.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је шест беба – четири девојчице и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и веома топло време.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 32°Ц.

Дуваће источни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 41%, док ће УВ индекс бити 8.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.