Вести КГ – оружари на америчком тржишту

Оружари на америчком тржишту, време претежно сунчано...

Најава искључења за дан: 27.07.2015.

  • 06:30-13:00 сати у делу насеља Бресница (од старог ПКБ-а до окретнице код моста), делу насеља Бреснички До, као и насељу Теферич
  • 06:30-7:30 сати у насељу Церовац- Стари млин
  • 10:00-14:00 сати у делу насеља Десимировац- Гајић и Опорница- Турањанин

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Пошто су САД поново ставиле Србију на листу од 122 земље којима је дозвољен преференцијални режим извоза, у „Застави оружју“ већ су заказали разговоре са америчким партнерима. Домаћи привредници од краја јула моћи ће да извозе готово пет хиљада производа без царине, или по минималној царинској стопи до краја 2017.

„Застава оружје“ одавно циља Америку. Имају уговорене милионске послове. Већ за септембар заказали су разговоре са америчким партнерима.

„Та одлука је важна јер ће наше купце ослободити трошкова, што даје простор Застави да са нашим купцима разговарамо о повећању цена“ – каже директор „Застава оружја“ Милојко Брзаковић.

Америка је једна од земаља са којима Србија има суфицит у трговинској размени. Пут до тог континента најлакше су налазили аутомобили, спортско и ловачко оружје, муниција, што чини око 70% онога што Србија извезе.

Постоје два услова: да је најмање 35% производа произведено у земљи и да се роба извози директно.

Програм стар 40 година, облик је трговинске политике САД, који, између осталог, има за циљ да подстиче извоз, индустријализацију и раст земаља у развоју. Први пут Србији је одобрен пре 10 година.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је девет беба – четири девојчице и пет дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно сунчано и топло време.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 31°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 1,6 м/с.

Влажност ваздуха 49%, док ће УВ индекс бити 7.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.