Вести КГ – побуна радника у Застава камионима

Побуна радника пријављених за социјални програм фирме Застава камиони

Процес изјашњавања радника фабрике Застава камиони за добровољни одлаза из фирме започет је пре четири месеца, наком чега је исти обустављен након судске заплене имовине.

За поменути социјални програм пријавио се најпре 191 радник од укупно 242, али сада одбијају одпремнине, јер се од запослених захтева да повуку тужбе за неизмирене плате.

Министарство је за овај програм издвојило 100 милиона динара, а руководство синдиката тражи да се име спорног члана избрише из уговора.

Директор, Зоран Аџић, тврди да се у члану јасно наводи да ће радницима 31. 05.2016. бити исплаћено десет заосталих плата, уколико поштују уговор. Планира се да дугови буду намирени продајом имовине која није у функцији.

Радницима повлачење тужбе није проблем, али да тај процес подразумева плаћање судских трошкова за које запослени немај новца, јер зараде касне скоро годину дана. Предходних месеци извршитељи су однели готово сву покретну имовину фабрике, а одпочети су и попис и распродаја опреме од значаја за производњу.

Наводи се и да је почетком месеца Министарство одбране фабрици Застава камиони издало дозволу за производњу теренских возила која би се користила за потребе Војске Србије.

Поменута продаја имовина која отвара могућност да се угрози производња, карактерише се као кривично дело.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је осам беба – четири девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време.

Минимална дневна температура 19°Ц, максимална дневна температура од 34°Ц.

Дуваће јужни и југоисточни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 27%, док ће УВ индекс бити 7.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.