Вести КГ – почиње Међународни конгрес хематолога

Почиње Међународни конгрес хематолога, време сунчано и топло, роде вредне...

Трећи Међународни конгрес хематолога биће одржан у хотелу Крагујевац од 12. до 15. новембра.

Организатор Конгреса је Удружење хематолога Србије, а очекује се учешће око 200 стручњака из ове области који ће говорити о најновијим резултатима и истраживањима у области хематологије.

Крагујевац ће по први пут бити домаћин Међународног конгреса хематолога који организује Удружење хематолога Србије. Према речима председника Удружења доктора Небојше Анђелковића, резултати у овој области за последењ две деценије су више него задовољавајући, а многе болести се успешно лече.

Током четири дана трајања Конгреса, стручњаци из целог света говориће о достигнућима у овој области. Једна од тема биће и лечење матичним ћелијама.

Према речима др Анђелковића, 30 процената светске популације болује од анемије која је уједно и водећа болест у овој области медицине и која се и код нас успешно лечи.

Циљ одржавања Међународног конгреса хематолога, осим размене искустава међу стрчњацима, је и унапређее лечења пацијената оболелих од малигних болести.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је шест беба – две девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује сунчано и топло време.

Минимална дневна температура 8°Ц, максимална дневна температура од 19°Ц.

Дуваће јужни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 33%, док ће УВ индекс бити 1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.