Вести КГ – појачана контрола такси превоза

Појачана контрола такси превоза, време облачно и тмурно, са могућом кишом, роде вредне...

Градска управа за комуналне и инспекцијске послове организовала је јуче још једну контролу такси превоза у улици Јована Ристића. То је само наставак појачаних контрола које се спроводе ради регулисања ауто такси превоза, а пре свега у циљу обезбеђивања сигурног и квалитетног такси превоза у Крагујевцу.

У најновијим контролама, због утврђених неправилности, из саобраћаја је искључено укупно седам возила. Ванредна контрола организована је у недељу у поподневним часовима и према речима Андреје Илића начелника Градске управе за комуналне и инспекцијске послове, том приликом из саобраћаја су искључена четири возила. У контроли која је синоћ организована на ауто такси стајалишту код Великог парка из саобраћаја су искључена три возила.

У ванредним и редовним контролама учествују инспектори за саобраћај и путеве који проверавају поседовање такси дозволе за возило и возача, док инспекција за рад контролише поседовање уговора о раду са послодавцем. У контроли коју је организовала републичка инспекција за рад, од 11 возила колико је обухваћено контролом затечено је шест непријављних возача, који нису имали уговоре о раду са послодавцем.

Иначе, из Градске управе за комуналне и инспекцијске послове подсећају да су по новом Закону о превозу у друмском саобраћају и на основу градске Одлуке о ауто такси превозу, таксити у обавези да за сваку вожњу издају фискални рачун.

Истовремено, Градска управа за комуналне и инспекцијске послове захваљује се на сарадњи републичкој инспекцији за рад и припадницима Саобраћајне полиције ПУ Крагујевац на асистенцији.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је шест беба – две девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује хладно, тмурно и магловито време, са могућом слабом кишом.

Минимална дневна температура -2°Ц, максимална дневна температура од 3°Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 2,3 м/с.

Влажност ваздуха 90%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.