Вести КГ – попис незаконито изграђених објеката почиње 01. фебруара

Попис незаконито изграђених објеката почиње 01. фебруара, време претежно ведро, роде вредне...

Градско веће на данас одржаној седници усвојило је одлуку о спровођењу пописа незаконито изграђених објеката на територији града Крагујевца којим ће бити обухваћени сви незаконито изграђени објекти или делови објеката (помоћни, главни, септичке јаме, бунари, цистерне за воду, голубарници, комунална инфраструктура) и други у складу са законом.

Попис незаконито изграђених објеката на територији града Крагујевца почиње 1. фебруара  и трајаће до 27. новембра 2016. године.

Градско веће града Крагујевца образовало је данас и деветочлану Координациону комисију за спровођење поступка озакоњења објеката на територији града Крагујевца, која ће бити носилац целокупног посла.

Координациона комисија ће образовати комисије за попис незаконито изграђених  објеката – пописне комисије, као и помоћна и оперативно – техничка  радна тела за обављање послова пописа објеката на терену.

Градско веће на јуче одржаној седници усвојило је нацрт програма расподеле средстава здравственим установама за спровођење друштвене бриге за јавно здравље на нивоу града. Усвојени су и правилници о одобравању и финансирању програма и пројеката удружења из области привреде, затим пројеката којима се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите, правилник о начину, мерилима и критеријумима за избор пројекта, програма и манифестација у култури. На данас одржаној седници усвојена су још три правилника: о поступку доделе средстава за реализацију програма, пројеката,  манифестација и активности у области омладинске политике, затим финансирању односно суфинансирању пројеката удружења који су од јавног интереса за град, као и правилник за реализацију програма удружења у области заштите животне средине и одрживог развоја.

На седници је дата сагласност Градској управи за имовину да са закуподавцем Привредним друштвом Собовица закључи Уговор о закупу пословног простора који се налази у Ресничкој улици у Церовцу за потребе формирања пословне јединице Дирекције за националне референтне лабораторије. Сагласност је дата и Градској управи за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој да закључи уговор са изабраним понуђачем “Беопотез“ из Београда ради израде пројектне документације за реконструкцију објекта дечије одмаралиште Копаоник.

Градско веће усвојило је и предлог решења о образовању Радне групе за припрему документације за испуњеност критеријума града Крагујевца за чланство у регионалној мрежи југоисточне Европе градова са повољним пословним окружењем –  БФЦ СЕЕ.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је десет беба – три девојчице и седам дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно ведро време.

Минимална дневна температура -10°Ц, максимална дневна температура од -1°Ц.

Дуваће северни и северозападни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 71%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.