Вести КГ – повећан број интервенција Хитне помоћи

Због промене времена проблеми код астматичара, срчаних болесника, време углавном облачно са могућим падавинама....

Најава искључења за дан: 17.08.2015.

  • Због ремонта трафостанице у времену од 8 до 13 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улицама Драгана Симића, Јанка Веселиновића, Јеврема Марковића, Радоја Домановића, Војводе Путника, Потпоручника Говедарице.
  • Због прегледа и испитивања трафостанице у времену 8:30-10:30 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улици Милоја Павловића и Светозара Марковића. У времену од 12 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Мале Пчелице – старо насеље.
  • Због сече растиња на траси далековода у времену од 07 до 13.30 часова доћи ће до повремених прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Дулене и Доброселица иу улицама Миленка Јовановића, Радована Мићовића, Ели Финција и Радомира Милашиновића.
  • Због монтаже растављача у времену од 07:30 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељима Собовица, Војиновац и Церовац – око старог млина и складишта.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Високе температуре праћене великом влажношћу ваздуха неповољно утичу не саме на хроничне болеснике и психијатријиске слућајеве већ и на остале грађане.

Тропске температуре које владају у Крагујевцу више од месец дана условиле су и повећан број терена за екипе Завода за хитну медицинску помоћ. Током претходних дана, према речима директора др Александра Кличковића, биле чак до 30 одсто више интервенција на јавним местима него што је то биле уобичајено у овом периоду прошле године.

За помоћ су се поред хроничних болесника, јављали и суграђани са тегобама које су условљене прекомерном употребом расхладних уређаја.

Најављена промена времена, са кишом и незнатним падом температуре створиће додатне тегобе астматичарима, срчаним болесницима и пацијентима који имају проблем са регулацијом притиска, због чега из Хитне помоћи саветују суграђанима да се придржавају савета лекара, узимају прописану терапију и смање физичку активност .И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је седам беба – четири девојчице и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује умерено до потпуно облачно време, са могућом кишом праћеном грмљавином.

Минимална дневна температура 22°Ц, максимална дневна температура од 28°Ц.

Дуваће југозападни ветар брзином од 4 м/с.

Влажност ваздуха 79%, док ће УВ индекс бити 6.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.