Вести КГ – развој гастрономије и школа кувања на енглеском

Развој гастрономије у Крагујевцу, време претежно облачно, роде вредне...

Развој локалне гастрономије и промоција туристичких потенцијала града као регионалног центра биће приоритети локалне самоуправе у наредном периоду. Значајну подршку у промоцији града ће имати у Дипломатској асоцијацији Србије – ДАС.

Храна представља значајан потенцијал за развој туризма. Крагујевац није довољно искористио тај ресурс иако има и значајне предуслове у квалитетним кадровима, односно у Туристичко-угоститељској школи која образује куваре и посластичаре. У прилог томе говори и чињеница да су чланови ХоРеЦа асоцијације из Крагујевца на недавно одржаном кулинарском такмичењу у Турској освојили значајне награде.

Из локалне самоуправе планирају улазак у озбиљне пројекте који ће укључити све институције у граду. У функцију развоја гастрономије као дела туризма укључићена ће бити и Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља, Градска туристичка организација и Привредна комора. Кључну улогу имаће Дипломатска асоцијација Србије, која је контакт тачка за све странце у нашој земљи, једна врста сервиса која им пружа најважније информације почев од тога у којој банци могу да отворе рачун па до тога у коју школу да упишу децу.

ХоРеЦа Крагујевац планира да уз подршку ДАС – а отвори школу кувања на енглеском језику која је намењена свима, а пре свега младим кулинарима како би се лакше снашли ван граница наше земље.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је пет беба – четири девојчице и један дечак.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно облачно време.

Минимална дневна температура 2°Ц, максимална дневна температура од 8°Ц.

Дуваће северни ветар брзином од 2 м/с.

Влажност ваздуха 95%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.