Вести КГ – таксиста ударио комуналног полицајца

Таксиста ударио комуналног полицајца, време облачно, роде вредне...

Најава искључења за дан: 31.07.2015.

  • Због радова на нисконапонској мрежи у времену од 08:30 до 12 сати доћи ће до повремених прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Горња Сабанта – дом.
  • Збор ремонта трафостаница у времену од 06:30 од 13 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улицама: Београдска, Катарине Богдановић, Авалска, Фочанска, Фрушкогорска, Балканска и околним улицама; у насељу Метино брдо око Дома здравља, у улицама Стојана Протића, 9. маја, Драгослава Стефановића, Теслина, Симе Тепића, Ивана Милутиновића, околним улицама, до Криве ћуприје у насељу Белошевац.
  • Због сече растиња на траси ниског напона у времену од 08 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Чумић и насељу Ботуње – доња мала.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Јуче, око 08:10 часова, на аутобуском стајалишту у Улици Николе Пашића у Крагујевцу, повређен је комунални полицајац. Њега је ударило такси возило марке „фијат“, које се кретало уназад, а којим је управљао мушкарац (48) из Крагујевца. Комунални полицајац је задобио лаке телесне повреде.

Полицијски службеници су одмах интервенисали и привели такси возача. Против њега ће, Основном јавном тужилаштву, бити поднета кривична пријава, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Овај инцидент десио се само дан након састанка на коме су представници локалне самоуправе јавно упозорили сва такси удружења у граду да ће бити пооштрене мере контроле поштовања градске Одлуке о ауто-такси превозу.

Ђокић је задобио повреду десног колена и налази се у Ургентном центру, а детаљи о овом догађају саопштени су на данашњој конференцији за новинаре која је одржана у згради Града, а којој су присуствовали Далибор Јекић, члан Градског већа за привреду, Мирослава Петровић, начелник Сектора за инспекцијске послове и Комуналну полицију, Ана Соколовић, начелник Комуналне полиције и комунални полицајац Зоран Марјановић који је са повређеним полицајцем био у јутрошњој патроли.

Према речима комуналног полицајца Зорана Марјановића који је био очевидац овог догађаја, такси возило марке „фијат мултипла“ зауставило се на аутобуском стајалишту код „Вартекса“ чекајући да прими путнике. Возач који је иначе регистровани такси превозник упозорен је од стране комуналних полицајаца да чини прекршај, возило је фотографисано, а приликом покушаја легитимисања, возач је пружио отпор и возилом ударио комуналног полицајца на дужности и нанео му повреду колена.

– Овим путем оштро осуђујемо напад на комуналног полицајца који се налазио на радном месту и обављао своју дужност савесно. Очигледно да је у граду Крагујевцу највећи проблем линијски превоз, јер та врста такси превоза наноси велики штету како другим таксистима који врше свој посао на законит начин, тако и јавном превозу града. Овом приликом могу да најавим контролу која ће бити још интензивнија у наредном периоду – каже Далибор Јекић, члан Градског већа за привреду.

Ово, нажалост, није први напад на комуналног полицајца у току вршења службене дужности у Крагујевцу. Према Јекићевим речима, прекршајне ​​пријаве које комунални полицајци пишу у оваквим ситуацијама обично падају на суду због чега се разматра могућност других санкција као што је нпр. Одузимање возила до завршетка поступка.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је шест беба – две девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује облачно време са сунчаним интервалима.

Минимална дневна температура 17°Ц, максимална дневна температура од 26°Ц.

Дуваће северни и северозападни ветар брзином од 6 м/с.

Влажност ваздуха 67%, док ће УВ индекс бити 8.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.