Вести КГ – у „Кнегињу Љубицу“ враћа се 15 запослених

У "Кнегињу Љубицу" враћа се 15 запослених, време умерено до потпуно облачно, роде вредне...

Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“, који је почетком новембра остао без 29 запослених, добио је сагласност да упосли 15 радника на одређено време, и то на период од месец дана.

Како је изјавила директорка ове установе, Љиљана Станковић, уговори ће важити од данас, закључно са 31. децембром. Ово ће помоћи функционисању Центра, али ће се и даље радити отежано. Најважније је да деца корисници за сада не трпе, док су друге услуге делимично угрожене. „Када су деца у питању, реализују се све услуге, али је дошло до проблема у пружању услуга остарелим лицима јер преостале геронто-домаћице не могу све да постигну. Тешко нам је, ближи се крај године, треба планирати буџет за наредну годину, а све је неизвесно и не знамо на чему смо „, каже Љиљана Станковић.

Дојучерашњи запослени све време од када су им истекли уговори који нису продужени раде волонтерски и Центар за сада зависи од њихове добре воље и посвећености.

Извор: инфокг.рс

И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је осам беба – четири девојчице и четири дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује умерено до потпуно облачно и веома топло време за ово доба године.

Минимална дневна температура 4°Ц, максимална дневна температура од 11°Ц.

Дуваће јужни и југозападни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 77%, док ће УВ индекс бити 0.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.