Вести КГ – учестали напади на службена лица

Службена лица све чешће мете напада, време облачно и кишовито, родама прија овакво време...

Најава искључења за дан: 21.08.2015.

  • Због замене мерног уређаја у времену од 09 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улици Атинској 16.
  • Због ремонта трафостанице у времену од 08 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у улицама Светозара Марковића, Првог маја, Змај Јовина и Епископа Саве.
  • Због сече растиња на траси далековода у времену од 08 до 14:30 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у насељу Бешњаја – противградна станица и бивше одмаралиште.
  • Због радова у трафостаници у времену од 08 до 14 сати доћи ће до прекида у испоруци електричне енергије потрошачима у делу насеља Десимировац и Грошница – Јанковићи.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.У последње време учестали су напади на службена лица, односно редовну и комуналну полицију.

Иако су ове негативне појаве кажњиве на основу Кривичног закона, у пракси се дешава да се починиоци оваквих кривичних дела не терете.

Социолози се слажу да је потребна промена поношања грађана, јер су овакви испади израз непоштовања према држави, односно њеном ауторитету оличеном у службеним лицима.

Недавно је у јавности одјекнуо случај када је припадник саобраћајне полиције, не само онемогућен у вршењу дужности, већ и бахато прегажен.

Овакви испади дешавају се повремено и изазивају згражавање грађана.

Српски Кривични законик и Закон о полицији према одредбама, нимало не заостају за светом, али Србија константно заостаје у њиховом поштовању.

Иначе, напад на службено лице у вршењу дужности је кажњив, без обзира да ли се иза тога крије намера.

Казне су сличне као и за кривично дело спречавања службеног лица у обављању дужности, и иду од три године затвора, пет ако је нанета лака повреда или је запрећено оружјем, до осам ако је реч о тешкој повреди.

Строже казне предвиђене су за напад на полицајца или агента службе безбедности. То прописује Закон, који још одређује да су кривична дела и она у којима неко спречава или омета државне органе, установе, предузећа и организације које обављају јавна овлашћења.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је једанаест беба – осам девојчица и три дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује променљиво облачно и кишовито време.

Минимална дневна температура 15°Ц, максимална дневна температура од 24Ц.

Дуваће југоисточни ветар брзином од 3 м/с.

Влажност ваздуха 77%, док ће УВ индекс бити 3.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.