Вести КГ – већа средства за самозапошљавање у 2016. години

Већа средства за самозапошљавање, време претежно облачно, роде вредне...

Конкурс „Покрени се за посао“ отворен је до краја фебруара следеће године, а кроз њега подршку је до сада добило и неколико производних фирми из Крагујевцца. Док је од почетка године подстицаје за започињање сопственог посла користило скоро 160 Крагујевчана.

И наредне године Национална служба за запошљавање ће имати овај програм, а планирано је да појединачна средства будућим предузетницима буду повећана. Онима који желе да започну или унапреде свој посао доступна је помоћ из донаторских програма, не само од државе.

Иако је на евиденцији незапослених у Шумадији око 34 хиљаде, односно у Крагујевцу више од 22 хиљаде грађана, ретко се грађани одлучују да сами започну посао.

Најављено је да ће за активне мере запошљавања, чији су део и субвенције за самозапошљавање, у 2016. бити издвојено 3,3 милијарде динара, а осим државних, заинтересованима су на располагању и средства из донаторских програма.

Један од таквих је и „Покрени се за посао“ који спроводе организација Енека и компанија Филип Морис, који обезбеђују средства од 240 хиљада динара која могу користити почетници или они који желе да унапреде свој посао у области производње, занатства, услуга или пољопривреде.

Ове године подстицаје Националне службе за запошљавање у Србији је тражило пет, а добило три хиљаде грађана.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је четири бебе – две девојчице и два дечака.Данас нас у Крагујевцу очекује претежно облачно време са могућим падавинама.

Минимална дневна температура 1°Ц, максимална дневна температура од 6°Ц.

Дуваће северни ветар брзином од 1 м/с.

Влажност ваздуха 93%, док ће УВ индекс бити 0,1.

.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.