Вести КГ – зеленаши и у Крагујевцу

Почео уписни рок у средње школе, зеленаши и у Крагујевцу, сунчано и топло....

У средњим школама у Србији данас почиње упис ученика за школску 2015/16. годину али и други, додатни круг за децу која су остала нераспоређена након првог уписног циклуса.

Коначан распоред ученика по школама, смеровима гимназија и образовним профилима објављен је у школама али и на сајту Министарства просвете, па сваки ученик уз помоћ шифре може да провери у коју се средњу школу уписује.

Распоред студената обавља компјутер, на основу успеха у основној школи, резултата на завршном испиту, награда на такмичењима и на основу тражене школе коју су осмаци уписивали када су попуњавали листу жеља.

Упис ће трајати у понедељак и уторак, а за ученике који су остали нераспоређени, у понедељак почиње други уписни круг. Они у понедељак поново предају попуњену листу жеља за профиле и школе у којима је остало места.

Распоред по школама биће објављен 09. јула а истог дана је и упис.Иако се нико сем банака не сме бавити позајмљивањем новца, на интернету и огласима нуде се брзе позајмице и такви огласи нису ретки ни у Крагујевцу.

„Брзи кеш-позајмице“, „Не испуњавате услове за кредит, дођите код нас“, „Ту смо за ваше финансијске проблеме“, поруке су летака које грађани налазе у својим поштанским сандучићима, а оваквих реклама има и на интернету и банерима.

Нико сем банака не сме се бавити позајмљивањем новца, па ипак, фирме које „кредитирају“ појединце нису ретке у Србији. Њихова зарада није мала износи између 10 до 20 одсто. Тако за годину дана кредит може да нарасте и до 240 одсто, колика је годишња камата.

Модерни „зеленаши“ нису као банкари који детаљно проверавају своје клијенте. Најважнији документ за ове зајмодавце је уговор о сталном запослењу што је гарант да ће клијент вратити дуг рекли су у једној таквој фирми која се препоручује као спас за оне који су запали у финансијске проблеме.

У неким „агенцијама“ камата од свега 1,5 одсто звучи и више него приимамљиво. Међутим, замка се крије у провизији која износи чак 18 одсто од износа позајмљеног новца. Грађанин, тако, плаћа месечну „накнаду“ за узете паре од 19,5 одсто. Тако, уколико неко позајми 1.000 евра, месечна камата ће му изнети до 200 евра, а сваког следећег месеца дуговања, дуг се повећава за камату и провизију.Најава искључења за дан: 06.07.2015.

  • Због сече растиња и реконструкције мреже у времену 09:00-14:30 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу насеља Букуровац, део Каменице и село Лужнице – Бања.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је 8 беба – четири девојчице и четири дечака.У Крагујевцу ће данас бити сунчано и топло, са температуром до 33 степени.

Ветар ће бити слаб северни до 1,2 м/с.

Најнижа температура ваздуха биће 19°Ц, максимална температура до 33°Ц

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.