Вести КГ – животиње из Еко-парка завршиле на трпези

Местимично облачно, нестале животиње из еко парка, почиње Арсенал 05

Најава искључења за дан: 25.06.2015.

  • Због провере развода ниског напона у времену од 09.00 до 12.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у улици Чиче од Романије и Светолика Јањића од броја 38 до броја 49, Голијска, Бањалучка од броја 1/1 уради 1/13, Ивана Мажуранића, Илирска, Господарево брдо и Петра Павловића.
  • Због радова на нисконапонским стубовима у времену од 09.00 до 14.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у делу насеља Маслошево, насељу Корићани ка Максимална алаткама и улице Живомира Бијелића и Жанке Стокић у насљу Ердеч.
  • Због замене мерног уређаја од 09.00 до 14.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у улици Светозара Марковића број 107 улаз 1 и 2.
  • Због сеце растиња у времену од 09.00 до 14.00 сати доћи ће до прекида у испоруци ел. енергије потрошачима у насељу Корман.

Уколико временски услови не дозволе обављање наведених радова, ЕД Електрошумадија Крагујевцу ће бити накнадно обавестити потрошаче.Из зоо-врта у крагујевачком Еко-парку, у насељу Илина вода, нестало је јагње, затим јато од 12 ћурака, пс 3 гуске, 2 патке, кавез са голубовима и 2 пилета. Најсвежији је нестанак великог црног зеца и 2 мања.

Слађан Ракић, председник Удружења „Еко-парка“, каже да су због тога уведене Ппосебне мере безбедности како би се сачували дечји љубимци од гладних лопова.

– Имамо ноћно дежурство, четири пута дневно правимо списак животиња. Најгоре је што је последња крађа изведена усред дана, око поднева. Ако се овако настави, остаћемо без врта који стварамо већ 20 година – упозорава Ракић.

– Лопове нису похватали, али знамо да су љубимци завршили или на ражњу или у рерни. Јагње је нестало пред Ђурђевдан, ћурке око нове године и пред Божић. Имале су скоро 30 килограма, то је када се очисти 15 килограма чистог меса, које се продаје по цени од 300 динара. Сада, када је Парк пун деце и екскурзија, нестаје нам мања живина. Да не рачунамо на сто су украли гуске и патке, чудо је да је неко покупио и голубове. Последњи је страдао зец, који није био мали, или је неко са њим однео и два мала, која и не могу да се једу док се не угоје – каже Ракић.

Општина удружењу до сада није давала новац, али је ангажовала 30 волонтера који раде на одржавању. Они су социјални случајеви, дужни су да раде 100 сати месечно и добијају надокнаду од 8.000 динара.Арсенал Фест 05 почиње данас наступима Хладног пива, Елементала, Баба,Orthodox Celtsа и бројних других, а публику у Крагујевцу и у наредна три данаочекују Горан Бреговић који прославља 40 година Бијелог дугмета, РундекCargo Trio, САРС, Бркови, Забрањено пушење, Ритам нереда , Лет 3, ДејанЦукић И овога јутра рода нам доноси лепе вести из породилишта.

За последња 24 часа рођено је 6 беба – четири девојчице и два дечака.У Крагујевцу ће данас бити претежно облачно са повременим сунчаним интервалима.

Дуваће слаб ветар југоисточни до 2 м/с.

Најнижа температура ваздуха биће 13 ° Ц, максимална температура до 25 ° Ц

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.