За Србију без ГМО – марш против Монстанта 19.05.2018. године

Драги пријатељи из удружења Калдрмаш, У име организатора јавног скупа у покрету „За Србију без ГМО – Марш

Драги пријатељи из удружења Калдрмаш,

У име организатора јавног скупа у покрету „За Србију без ГМО – Марш против Монсанта“ у Крагујевцу – Друштва пчелара Крагујевца и портала ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ, позивамо Вас да нам се придружите у Великом парку – код фонтане, у суботу 19. маја од 11 часова. Први позив Крагујевчанима је упућен.

Скуп и ове године има солидарни карактер. До 11 часова, током поделе едукативних летака, прикупљаћемо прилоге за прво летовање породице Борић из Влакче (детаљније о двоје малолетне деце и незапосленом оцу у чланку на порталу).

Од 11 часова обратиће се организатори и биће изнети ставови домаће стручне јавности о ГМО и компанији Монсанто.

Потом ћемо сви скупа да прошетамо тротоаром улице Крагујевачког октобра, без ометања саобраћаја, до Спомен-музеја 21. октобар. Окупљање се ту завршава, уз фотографисање и пуштање балона са обележјем „Србија без ГМО“.

У програму учествују драмски уметници и музичари нашег града.

Сем медија, догађај ће забележити наши фоторепортери и сниматељи.

У званичној најави скупа на прес-конференцији 16. маја биће истакнуто да и ове године није допуштено истицања страначких, нити било каквих неприкладних обележја. На месту окупљања биће постављена мапа „Србија без ГМО“ и ролап организатора.

Ове године биће више скупова „За Србију без ГМО“ него 2017. – најављени су истовремено у Београду, Новом Саду, Пријепољу, Параћину, Ужицу и Нишу, а коорганизатори са нама су: Друштво српских домаћина, Савез пољопривредних инжењера и техничара Србије, УГ Ко нам трује децу и Здрава Србија.

ПРВИ ПРВИ НА СКАЛИ Дејан Милошевић, власник и уредник портала Портал, ФБ страна, Твитер, Гугл +

 

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.