Зимска служба у Крагујевцу спремна за први снег

Јавно комуналне службе на територији Крагујевца спремно дочекују зиму

Јавно комуналне службе на територији Крагујевца спремно дочекују зиму – констатовано је на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације, којом је председавао командант Штаба – градоначелник Радомир Николић.

У оквиру тачке дневног реда која се односила на анализу спремности за предстојећи зимски период, в.д. директора “Чистоће“ Радосав Матић је рекао да је то предузеће урадило ремонт комплетне механизације неопходне за чишћење снега на улицама, локалним и некатегорисаним путевима. То значи да ће 11 екипа са 110 радника бити у приправности односно на располагању 24 сата. На залихама има 1200 тона соли и агрегата што је довољно за првих месец дана, а у току је поступак набавке  још 1800 тона соли и 2600 тона каменог агрегата. Урађен је и план за чишћење улица у укупној дужини од 500 километара као и тргова и тротоара. Спремни смо да обезбедимо одвијање саобраћаја без застоја – закључио је Матић.

У случају да интензитет падавина буде такав да редовне службе не могу да одговоре својим обавезама чланови Штаба за ванредне ситуације усвојили су закључак о одређивању оспособљених правних лица. То практично значи да ће изменом већ постојеће одлуке Градског већа бити омогућено Штабу да посебном наредбом ангажује механизацију три предузећа Марко транс царго, Трн систем и Корман пут са којима ће град Крагујевац закључити посебан уговор.

На данашњој седници усвојен је и закључак о одређивању 152 повереника и заменика повереника цивилне заштите у 69 месних заједница, који су дужни да организују систем заштите и спасавања.
Седници Штаба присуствовао је и Зоран Кочовић начелник Управе за ванредне ситуације који је обавестио чланове Штаба да су у међувремену у складу са законом формиране специјализоване јединице цивилне заштите. Обуку је до сада прошло 223 припадника који у ванредним ситацијама могу да се ангажују по налогу Штаба.

Данашњој седници Штаба за ванредне ситуације присуствовао је и Дамјан Срејић начелник Шумадијског управног округа.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.