„Житопродукт“ планира проширење капацитета

У оквиру акције “На прагу привредника“, члан Градског већа за привреду Далибор Јекић, обишао је са својим сарадницима

У оквиру акције “На прагу привредника“, члан Градског већа за привреду Далибор Јекић, обишао је са својим сарадницима из ресорне градске управе Акционарско друштво “Житопродукт“ у саставу “Don Don“ Београд.

Од октобра 2014. године Компанија “Don Don“, преузимањем 86 одсто власништва “Житопродукта“ постала је већински власник пекарске индустрије у Крагујевцу. За годину дана од преузимања “Житопродукта“ ова компанија је испунила своје планове везане за погон у Крагујевцу, производња је подигнута, проширен је асортиман производа, повећан број запослених и ремонтована дотрајала опрема. Реновирани су стари малопродајни објекти а у плану су, према речима менаџмента ове компаније, нове локације чиме ће се стећи услови за отварање око 100 нових радних места. Менаџмент компаније најавио је изградњу силоса у склопу комплекса “Житопродукта“ што отвара могућност складиштења откупа пшенице од локалних произвођача.

Град ће пружити пуну подршку у реализацији нових инвестиција које треба да се остваре на овој локацији имајући у виду да ће се из Крагујевца извозити велики број производа на тржишта југоистиочне Европе и Европске уније што ће у сваком случају поправити слику спољнотрговинске размене града Крагујевца иако је она у овом у моменту у суфициту. Овакве нове инвестиције иду у прилог привреде града Крагујевца – истакао је Далибор Јекић, члан Градског већа и нагласио да се оваквим посетама локална самоуправа упознаје са правим проблемима привредника. Наредна инвестиција компаније “Don Don“ и “Житопродукта“ биће реализована за две године, град ће то подржати и убрзати све процедуре како би изградња новог објекта била омогућена у што краћем временском року – додао је Јекић.

Крагујевац је почетком фебруара постао централни погон у систему Don Don -а за производњу тост хлеба који до сада из Житопродукта снабдева цело тржиште Србије. У погону се тренутно производи 16 хиљада тост хлеба дневно а почела је и производња двопека.

Данашњим састанком се отварају нове могућности за развој сарадње локалне самоуправе и компаније “Don Don“ у области млинарства, малопродаје која је у плану да се развија у Крагујевцу али и у области друштвено одговорне делатности. Верујем да су наша радна места добродошла а верујем и да локална самоуправа може да помогне и олакша наше пословање када је у питању проналажење нових локација али и процедуре за издавање дозвола – рекла је Александра Ђуришић, представница компаније “Don Don“ .

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.