„Арсенал Фест“ продужен још један дан

Бесплатан концерт Дејана Цукића у Заставиној башти

Пети „Арсенал фест“ који се одржава 25., 26. и 27. јуна, биће продужен за још један дан, пошто ће у недељу, 28. јуна, од 21 сат, Дејан Цукић и његов „Спори ритам бенд“ одржати бесплатан концерт у „Заставиној башти“.

Цукић је јуче на конференцији за новинаре у Крагујевцу изразио велико задовољство што ће његов бенд у „Заставиној башти“, односно на Garden Stage-у, одржати „бонус концерт Арсенал Феста“.

Водим порекло из села Велико Крчмаре код Крагујевца и врсло сам често у овом граду. Откад постоји „Арсенал“ имам амбицију да се појавим овде и успели смо да то направимо. Бесплатан улаз је поклон организатора „Арсенала“ и мој, због велике жеље да свирам пред публиком у Крагујевцу, где јако дуго нисам наступао – истакао је Цукић.

Портапарол „Арсенала 05“, Прљави инспектор Блажа из богатог фестивалског програма посебно је препоручио наступе 25. јуна његовог „омиљеног бенда Orthodox Celts, који су увек у топ форми“, 26. јун је окарактерисао као сјајно вече уз Ритам нереда, С.А.Р.С. и Забрањено пушење, док 27. јун припада Блажином фавориту – Кољи и Гробовласницима.

Моје је задовољство што први пут (26. јуна) наступан са Кљуновима на Арсеналу на Garden Stage-у. Вртни стејџ што каже Рундек. Garden ме подсећа јако на Башту СКЦ-а у Београду где сам имао неке најдраже концерте у животу. Још се ломим да ли ћу бити Супермен или Елвис – најављује Блажа.

Поред наступа са Кљуновима Блажа ће се 25., 26. и 27. јуна појављивати као водитељ програма Jelen Air Guitar Stage-а где ће „млади људи да слушају рок хитове, а онда да пробају на ваздушној гитари да добију праву електричну гитару сваке вечери!“.

Представник Арсенала Влада Пауновић нагласио је да за пето издање фестивала – на коме 40 година Бијелог дугмета прославља Горан Бреговић са Оркестром свадби и сахрана и певачем Аленом Исламовићем, а наступају и Рундек Cargo Trio, Van Gogh, Лет 3 и други – влада до сада највеће интересовање медија и публике.

Пауновић је рекао да је добар пример то што је фестивалски камп, бесплатно намењен купцима улазница, примио рекордан број пријава, не само из Србије већ и из Хрватске и Босне и Херцеговине, па је накнадно додатно повећан капацитет. Резервације се шаљу још данас на arsenalkamp@gmail.com или 065/46-14-379.Комплетан списак учесника петог Арсенал Фестакоји је на програму од 25. до 27. јуна.

Оставите коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.