АРСЕНАЛ ТРЕЋЕ ВЕЧЕ: Брега, Ван Гог, Рундек и Лет 3 ставили печат на пети Арсенал

Завршно, треће вече Арсенал феста у Крагујевцу протекло је у знаку наступа Горана Бреговића, али и Рундек Cargo

Завршно, треће вече Арсенал феста у Крагујевцу протекло је у знаку наступа Горана Бреговића, али и Рундек Cargo Trio, Van Gogh-a, Лета 3 и многих других, док је коначно лепо време у суботу привукло чак око 10.000 посетилца!

Укупно током три вечери Арсенал Фест 05 је посетило око 21.000 Крагујевчана, али и бројних љубитеља музике из читаве Србије, као и земља бивше Југославије, којима није сметало ни кишно време у четвртак и петак да дођу у простор Кнежевог арсенала.

Горан Бреговић је у суботу на Main Stage-у са својим Оркестром за свадбе и сахране и певачем Аленом Исламовићем, обележавао 40 година Бијелог дугмета, али је у наступ уклопио и своје неизоставне хитове какви су „Месечина“, „Калашњиков“ …

Ударни део почео је скандирањем Југославији („Пљуни и запевај ..“), да би уследио, до ситних сати, пресек свих фаза „Дугмића“, од „Не спавај мала моја“ до „Напиле се улице“, уз грлено певање публике која је испунила простор Кнежевог арсенала. Посебно треба истаћи пријатна изненађења – „Замисли“ и „Зар не видиш да правим будалу од себе“.

За оне којима је од труба милија акустика, одсвиране су „Те ноћи кад умрем …“, „Ево, заклећу се“, „Након свих ових година“, „Има нека тајна веза“ … Исламовић је још једном показао да је у изврсној вокалној форми.

Моћан фестивалски сет је, уочи Бреге и компаније, на Main Stage-у лансирао Van Gogh. Ђуле и екипа су моментално распалили Арсенал уз „Коло“ (Лудо луда), да би шетња кроз стандардан репертоар хитова („За године твоје“, „Танка нит“, „Киселина“, „Брод од папира“, „Неко те има“ …) била завршена најупечатљивији песмом са актуелног албума „неумерено у свему“ – „Анђеле мој брате“.

Никола Пејаковић Коља је, како је рекао, по први пут у животу дошао у Крагујевац, а судећи и по његовој и по реакцији публике, свирку са
„Гробовласницима“ у срцу Шумадије памтиће по добром. „Рајко“, „Удаде се ти за коња“, и завршна, „Ужички херион“ имале су, очекивано, најбољу прођу Свирку на главној бини отворио је двојац Ти, а завршио је симболичном „Видимо се“. На крају, до ситних сати на Main-у је публику забављао Dj LTJ Bukem са MC Stamina.

За спектакл на Garden Stage-у у суботу били су задужени Рундек Cargo Trio и Лет 3. Поред нумера са последњег албума „Мостови“, Дарко Рундек је у Крагујевцу прошао кроз већи део своје каријере, укључујући и хитове из периода Хаустора попут „Узалуд питаш“, „Би могао да могу“ …

Фантастичан наступ завршио је са „Апокалипсом“ у којој га је публика у препуној Заставиној башти чак и надјачала у једном тренутку.
Лет 3 су Крагујевчанима представили музичко-сценски спектакл. Фронтмен Прља је током наступа променио три различите одевне комбинације, а на крају је бину напустио само у тангама. Хрватски бенд је испуњавао сваку жељу публике, а највећи хитови као „Дјете у времену“ и „Курцем у чело“ такође нису изостали. „Ријечке пичке“ су специјално за Арсенал накратко постале „Крагујевачке пичке“.

Вече на Garden-у отворили су Дингоспо Дали, а потом се могао чути хеви звук – наступили су Крагујевчани Black Crown Empire, а онда и
новосадски Пикник, чији су чланови били обучени у радничке комбинезоне. Сценски упечатљив је био и панк бенд Болесна штенад, који су хитове „Инфостан“, „Лоше, лоше“ … испоручили осликаних тела. Финале на Garden-у је припало реге саставу Ирие ФМ.

Уз такмичење на Jelen Air Guitar Stage-у, публика Арсенала је могла да прати и програм Explosive DJ Stage-а где су до раних јутарњих часова наступали Никола Вемић, Adam Touch, Батрић & Миву и Леа Добричић.

Четврто вече Арсенала 28. јуна је поклон Крагујевчанима – Дејан Цукић и његов Спори ритам бенд одржаће од 21:00 бесплатан концерт на Garden Stage-у!

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.