Бајага, БГ Синдикат, Обојени…,Атеисти комплетирали најјачи Арсенал до сада!

Бајага и Инструктори, Београдски синдикат, Масимо Савић, Обојени програм, Нено Белан, Atheist Rap, Eyesburn i KBO! само су неки

Бајага и Инструктори, Београдски синдикат, Масимо Савић, Обојени програм, Нено Белан, Atheist Rap, Eyesburn i KBO! само су неки од бројних извођача са којима је заокружен line up и утврђене сатнице Арсенал Феста 06, који ће бити одржан 23, 24. и 25. јуна у Крагујевцу! Арсенал отвара 23. јуна наступом на Main Stage-u интернационално признати хор Viva Vox, а следе Бајага и Инструктори, који су већ наступали на Арсеналу 2013. године, а потом и британски алтернативци Skunk Anansie и холандски диџеј David Lesse. “Задовољство ми је што видим да сваке године фестивал расте и постаје све значајнији у Србији и региону. Гледајући списак бендова рекао бих да је ово најјаче издање Арсенала до сада. Посебно ми се допада простор Кнежевог арсенала, а Крагујевац као рокерски град, каквог га памтим још са краја седамдесетих, заслужује овако јак фестивал“, каже Момчило Бајагић-Бајага.
На Garden Stage-u прве вечери свираће музику легендарног Смака његов бубњар Слободан Стојановић-Кепа са бендом младих снага Free Spirits, затим Игор Винце и његов “Drum, Brass & Keys” оркестар, нишки бенд Стерео банана, алтернативци 16 осам 23, први пут на Арсеналу култни Обојени програм, и Никола Врањковић. Услед изузетног интересовања публике култни панкери Toy Dolls пребачени су са Gardena на Main Stage, где ће им се друге вечери 24. јуна придружити колеге из Atheist Rap-а, а претходиће им Ничим изазван, поп певач Массимо Савић и новоталасни хероји Електрични оргазам. На Gardenu ће 24. јуна редом свирати Машинко, панк ветерани KBO!, моћни Eyesburn, мостарски Зостер, премијерно на Арсеналу некадашњи вођа Ђавола Нено Белан и на крају алтернативни E Play.
Након што су недавно протресли музичку, али и политичку сцену у Србији провокативним синглом и спотом “Систем те лаже”, Београдски синдикат долазе први пут на Арсенал, 25. јуна на његов Main Stage, “наоштрени римама и са великим апетитом за одличним концертом!” “О самом фестивалу слушамо већ годинама приче од других бендова у суперлативима, тако да су нам очекивања велика. Свему овоме треба додати и чињеницу да је прошло већ неколико година од нашег последњег наступа у Кагујевцу, а знамо поуздано да су Крагујевчани веома нестрпљиви с обзиром на прошлогодишњи отказани концерт…”, кажу из Синдиката. Из Београдског синдиката кажу да је “феноменалан line up за вече наступа, а тог 25. јуна Крагујевац поново постаје главни град Србије!” Уз њих на Main-u наступиће последње вечери фестивала Siddharta, мало је рећи легендарни Партибрејкерс, разбијачки Asian Dub Foundation и Irish Stew. На Gardenu у завршници Арсенала очекују вас Зигот, DuŠan“s Flying Blues Band који предводе Васил Хаџиманов и Душан Јефтовић, Гужва у 16ерцу, чувени Горан Баре и Мајке и Mortal kombat.

извор: арсеналфест.рс

arsenal fest 2016

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.