Банда терорише децу на Бубњу

Полиција трага за бандом која терорише децу у крагујевачком насељу Бубањ

Полиција трага за бандом која терорише децу у крагујевачком насељу Бубањ. Мештани траже заштиту и тврде да децу више не смеју да шаљу саму у школу.

У првом нападу, у пролазу код фудбалског игралишта „Шумадија“, 2. децембра, шеснаестогодишња девојчица је нападнута, тучена и шутирани. Спасао ју је један од васпитача из Дома ученика средњих школа „Артем“, који је чуо запомагање и разјурио нападаче.

Други инцидент се догодио у понедељак, 7. децембра, када је група момака напала девојчицу и момка, који имају по 17 година. На истом месту, у слично време, момку су ножем расеку јакну и ударили га песницом у главу. Прошао је са повредама, ишао је у Хитну помоћ, али је задобио лакше повреде.

На Бубњу нико није досад тукао децу
– Живим са ћерком и унуком који иде у школу. Сад смо се уплашиле и не пуштамо га да се враћа сам са наставе. И раније су се дешавале крађе, али нико није тукао децу – каже пензионерка Радмила Н. Уколико се кривци за нападе на децу убрзо не пронађу, грађани ће поред школе и дома студената тражити посебну заштиту од МУП. Због напада на децу раширио се страх у целом насељу Бубањ.

– Другарица ме је звала и вриштала … Њеног момка су тукли, а она је успела да побегне. Хтели су да га опљачкају, потегли су нож, тукли су га … Позвали смо полицију, која је стигла брзо, али су ти младићи успели да побегну. Страх нас је, она живи у дому, а ја у приватном смештају. Обе идемо у средњу школу. Њен другар је у дому и плашимо се да изађемо напоље кад падне мрак – прича ЈТ (16), ученица Медицинске школе.

Како „Блиц“ сазнаје у полицији, интензивно се трага за групом која сеје страх последњих неколико недеља у насељу Бубањ. На мети нападача су малолетници, од којих се траже новац и мобилни телефони.

У оба случаја у којима су били угрожени ученици, малолетници који нису из Крагујевца и станују у Дому за ученике, одмах су обавештени и родитељи, који су дошли и одлучили да децу оставе на школовању.

Полиција је појачала надзор над овим насељем, које је познато по великом броју студената и студената.

Како каже Душан Коминац, директор Дома за ученике, деца су нападана у раним вечерњим сатима.

– Дом се затвара у 22 и отвара у шест ујутро. Постоји обезбеђење, иу том периоду инциденти не могу да се догоде. Неко је добро проценио време и искористио стазе које воде поред игралишта, али и неосветљени путеве и пречице. Последњих година је било мирно, али смо се сада суочили са инцидентима. Обавестили смо полицију, која тражи нападаче, али и посебно обезбеђује околину – каже Коминац.

Извор: блиц.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.