BE A PART OF THE CHANGE – AIESEC Крагујевац

Пројекат "Покрени своју будућност" одржава се по трећи пут у Крагујевцу током лета ове године

Пројекат „Покрени своју будућност“ који је подржан од стране Министарства омладине и спорта, одржава се по трећи пут у Крагујевцу током лета ове године. Пројекат се састоји од језичких радионица и радионица информатичке писмености и почиње са реализацијом 1.јула, радионице ће се одржавати од 6.јула, а цео пројекат се завршава 15.августа. Радионице ће држати студент волонтери који ће боравити у нашем граду дуже од месец и по дана. Поред радаи дружења са децом, волонтери ће имати прилику да упознају наш град, културу и наш начин живота.

У складу са пројектом, организујемо догађај „BE A PART OF THE CHANGE“ који ће бити одржан 10. јула 2015. у 17х у Ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Овај догађај има за циљ да пружи могућност студентима свих факултета, као и свим заинтересованим младим људима, да упознају волонтере из земаља као што су Турска, Русија, Француска, Монголија, Украјина, Пољска, Италија, Азербејџан, Молдавија и Грчка. Овај догађај је прилика да се студент упознају са студентима из других земаља, сазнају много тога о њиховој култури, њиховом начину живота, као и то зашто су се одлучили да дођу баш у Србију. Ово је такође јединствена прилика за студент који планирају да и сами оду на праксу да сазнају какво је искуство других студената који су управо на својој волонтерској пракси.

Студентска организација АИЕСЕЦ развија лидерски потенцијал младих, тако да желимо да у пракси покажемо важност формалног и неформалног образовања, као и широк спектар могућности које се пружају младима у Србији, а да они тога још нису ни свесни. Исто тако, желимо да покажемо колико су важне за развој нашег града овакве студентске размене, као и чињеницу да наши студенти могу исто тако помоћи неком граду у некој другој земљи.

Више информација као и пријаву за стручну праксу у иностранству можете пронаћи на следећем линку: СТРУЧНА ПРАКСА, а за волонтерску праксу на: ВОЛОНТЕРИЗАМ

АИЕСЕЦ је глобална мрежа студената која развија лидерски потенцијал младих и позитивно утиче надруштво. Присуством у преко 120 земаља света, АИЕСЕЦ представља највећу организацију вођену од стране студената. Својим програмима интернационалних пракси и организацијом едукативних и друштвено-одговорних пројеката, АИЕСЕЦ пружа младима јединствену могућност за лични и професионални развој.

 

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.