Чистоћа: Запошљавање упркос забрани

ЈКП "Чистоћа" недавно је запослило још четворо нових радника. Како је Каналу 9 потврдио директор Радослав Матић ради

Ако је на снази забрана запошљавања у јавном сектору у “ Чистоћи “ је недавно радни однос, додуше на одређено време, засновало четворо нових људи. Директор тог комуналног предузећа Радослав Матић каже да су ангажовани кадрови неопходни за несметано функционисање предузећа. У градској управи нису желели да кометарисите ова запошљавања, а, како Канал 9 незванично сазнаје, Градско веће није ни разматрало такав захтев.
ЈКП „Чистоћа“ недавно је запослило још четворо нових радника. Како је Каналу 9 потврдио директор Радослав Матић ради се о кадровима ангажованим у различитим секторима, пре свега администрацији. Он истиче да су му, након пријављивања за напуштање предузећа уз социјални програм, али и скорог одласка у пензију неколицине запослених, такви кадрови били неопходни.
Матић је нагласио да су сви ангажовани на одређено време, како би пословодство имало времена да процени квалитет њиховог рада. С друге стране, у Градској управи нису били вољни да коментаришу ново запошљавање у „Чистоћи“. Чуди податак да, како сазнајемо, о пријему нових кадрова у то предузеће Градско веће није ни консултовано.

извор: телевизијаканал9

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.