Да ли је Папа утицао на повећање продаје Фијата 500Л?

А да ли је одлука папе Фрање да се баш овим аутомобилом повезе по слетању у Вашингтон

„Фиат Крајслер аутомобили Србија“ потврдили су прву позицију на листи највећих извозника. Српски делегација у Москви преговараће ових дана о продаји „фијата 500Л“ у Русији и Евроазијској унији. А да ли је одлука папе Фрање да се баш овим аутомобилом повезе по слетању у Вашингтон помогла продају у Америци?

У ауто-кући „Фиат Масерати“, у чикашком насељу Шомберг, кажу да су људи били одушевљени када су видели папу Фрању како се по Америци вози у „фијату 500Л“.

– Многи су дошли да питају који је то аутомобил у којем се папа возио када је дошао из Италије. Имали смо много посла јер су сви желели да виде ‘500Л’, баш као што је папин. Много је већи него што су очекивали, навикли су на мале аутомобиле из Италије – каже Лијен ван Грониген из Пословног развоја у „Цајглеру“.

https://youtu.be/0YlsmP4Au-M

Рејчел Дикозмо је менаџер „Фијата“ за Средњи запад САД, и каже да је папина вожња у „фијату“ изазвала узбуђење код дилера у целом региону.

– Многе ауто-куће из области Чикага у градовима у Висконсину, као што су Милвоки и Медисон, направиле су свој ‘папамобил’ од ‘фијата 500Л’. То је сигурно побољшало продају возила – каже Рејчел Дикозмо.

Продавац Харис Махић има још два непродата нова „фијата 500Л“. У луксузним брошурама направљеним за америчко тржиште налазе се фотографије тог модела.

Цена је око 19.000 долара, ау зависности од опреме возила, може бити нешто нижа или виша.

Тренутно се на Средњем западу САД годишње прода око 2.000 „Фијатових“ возила, а очекује се да ће тај број наредних година расти што може бити добро и за „фијат 500Л“.

Извор: блиц.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.