Дан младих 2015

Алтернативни Омладински центар, 12. и 13. јуна, организује манифестацију „Дан младих“, у оквиру које ће на две локације

Алтернативни Омладински центар, 12. и 13. јуна, организује манифестацију „Дан младих“, у оквиру које ће на две локације бити одржан низ различитих догађаја.

Програм за почиње у петак, у 19 сати, у башти СКЦ-а, представљањем „Клуба Путника“ и њихове књиге „Бантустан„. Након годину дана размишљања, Марко Ђедовић, Урош Крчадинац и Лазар Пашћановић одлучили су да се отисну у велику афричку пустоловину. Тројица пријатеља, иначе чланови клуба Путника, су прешла Африку од севера до југа, путујући на све начине, од аутостопа до авиона, спавајући свуда, чак и код старешине у једном афричком селу. Књига „Бантустан“ се родила из серије блогова о тромесечном путовању кроз Африку. Ти блогови, првобитно објављивани на веб-страници Клуба Путника, касније су преточени у књигу о људима које су сусретали на том путу, али и о међусобним (НЕ) слагањима. „Бантустан“ чине приче и цртежи, интервјуи и мапе, песме и документи. Истовремено је уџбеник за самостална путовања, интимна исповест, илустровани атлас, збирка чудних судбина, списак малих тајни и срамота. „Бантустан“ је путопис, роман, атлас и енциклопедија.

Затим ће бити, од 20.30 сати, на програму бити документарац „Непослушни„. Лени и Лазар су блиски пријатељи из детињства. Лени, принуђена да лето проведе радећи у апотеци њених родитеља, нестрпљиво чека Лазаров повратак у место у ком Су заједно одрасли. Једном, када се поново сретну, одлучују да заједно крену на путовање бициклима НАСУМИЧНО ја то по пределима њиховог детињства, у покушају да октрију ново значење њиховог односа. У главним улогама Хана Селимовић, Младен Совиљ, Миња Субота, Марко Јањић. Филм је приказиван на неколико престижних европских фестивала.

За крај прве вечери, од 22.30, заказана је пројекција документарца Бранкице Драшковић „Први прави женски звук„. Драматуршка линија филма прати различите креативне фазе у развоју групе Боие. Од настанка у окриљу југословенских новоталасних струјања и новосадске уметничке сцене, преко снимања дискографских издања у Загребу, Новом Саду, Београду, Холандији, ТЕ концертних наступа, до самог распада групе и резимеа њиховог значајног утицаја на целокупну музичку сцену. Документарни филм ауторке Бранкице Драшковић је проглашен најбољим на Међународном фестивалу документарног филма рок, одржаном од 4. до 7. марта истовремено у Винковцима, Загребу и Ријеци.

Улаз је слободан првог дана.

У суботу се програм сели у „Заставину башту“ и почиње изложбом „Сан младих“ и Међународном изложбом „PICK’S Fotorama05„, у 12 часова.

ДВА САТА касније почиње да ЛИКОВНА РАДИОНИЦА Центра за младе „Кнегиња Љубица“, ау 16 часова МУЗИЧКА РАДИОНИЦА за децу „НВО УММУС“.

Наступ Балетске школе „Аплауз“ заказан је за 17.30 сати, петнаестак минута касније Школа страних језика и вртић „Врабац“ приказаће представу „Шумски вртић“.

У 18.45 почиње музички део манифестације, наступом састава Госпел састава „Happy day“, два сата касније наступиће „Плишани малишан“. Затим следе група „Шпајз“ (22.00), „Stuttgart online“ (23.15), „Јарболи“ (00.15) и „Страигхт Мицкеи Анд Тхе Боиз“ (1,30).

Извор: Ритам Града

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.