Енергетика најавила – следеће грејне сезоне неће бити повећања цене грејања

Данас је Лазарева Субота – Врбица (ПОСТ )-Свети мученик Терентије.На Лазареву суботу обичај је да се носе гранчице врбе,

Данас је Лазарева Субота – Врбица (ПОСТ )-Свети мученик Терентије.На Лазареву суботу обичај је да се носе гранчице врбе, чиме се симболично представља свечани Христов улазак у Јерусалим. На тај дан мајке свечано обуку своју децу, па чак и ону најмању, од неколико месеци, и доносе, свечано обучену, цркви. Купују им звончиће везане на тробојку и стављају око врата. Деца се радују, трче по порти и учествују у опходу око цркве. Младе врбове гранчице се односе кућама и стављају поред иконе и кандила. Врбицу обично у цркву носе деца у суботу поподне да би је оставили у цркви да се на Цвети, на јутрењу, окади и очита молитва, а гранчице се после деле народу.

Субота 114. дан .2016, још 252 дана до краја године.Темпратура данас од 5 до 24 степени., 997 мб . Вероватноћа падавина 30.66% Север-Североисток, Слаб ветар, 1.7м/с.Евро у понедељак 122,9090, Долар у понедељак 109,1845.

Бирачка места се отварају сутра у 7 часова. Градска управа на адресе Крагујевчана послала је обавештење о одржавању избора. Уз личну карту, пасош или возачку дозволу која има јединствени матични број, грађани своје бирачко право могу да остваре до 20 сати. Требало би да на изборе изађе што више људи, да после не буде ово или оно у следећих до 18 месеци, или да кукате како сам за све био у праву као и у много случајева до сада. Било како било, Чиле иде у посланике, а групу грађана под патронатом ДС,оставља Зеки, Неђи, Раонићу, Жупцу, Ивици, Вуковићу итд.МУ преферира да купи нови бмw ако опет заседне.

Поводом обележавања Дана планете Земље у сарадњи са Зеленилом и градским одељењем за заштиту животне средине у дворишту основне школе Радоје Домановић, већ традиционално посађена је садница јавора.На иницијативу локалне самоуправе Влада Србије је одобрила пренос оснивачких права са државе на Град Крагујевац у Центру за стрна жита.На позив руководства, предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „Шумадија“ посетио је државни сектретар у министарству привреде, Драган Стевановић заједно са градоначелником Радомиром Николићем.Дан Војске Србије обележен је у касарни „Милан Благојевић“ у Крагујевцу.Градско веће дало је сагласност на Програм обележавања Ђурђевдана – Дана града, за који је из градског буџета ове године издвојено око 1,2 милиона динара.Усвојена је одлука о расписивању јавног позива за доделу подстицајних средстава за набавку прикључних машина и опреме на територији града. Одобрен је новац из градске касе за реализацију пројеката у области социјалне и здравствене заштите у 2016. години. Дата је сагласност за закључење Уговора о изради елабората за умањење трошкова електричне енергије у 31 основној и средњој школи на подручју града.Енергетика већ најавила да следеће грејне сезоне неће бити повећања цене грејања.( Ако се комшија не умеша поново у одлучивање.)
Славица Коминац у посети Инглстату поводом 500-годишњице чистоте пива.Град Крагујевац у сарадњи са Спасилачком организацијом Велике Британије реализоваће заједнички пројекат тренинга и обука за реаговање у случају саобраћајних несрећа и у пожарима.Предвиђено је да се најпре едукују тренери који ће затим своје знање преносити другима.У основној школи 19. октобар у Маршићу , коју похађа 230 ђака, монтирана најсавременија котларница на гас.

Гост Дома омладине у Крагујевцу био је Емир Соколовић, књижевник из Зенице.Сајам хортицултуре, још данас и сутра на Сајмишту. СЦ Парк креуну у акцију подводног кошења растиња на језеру у Шумарицама.Радници Зеленила и Чистоће врше своје активности по плану, без обзира на изборе.

Чланови удружења КАЛДРМАШ у суботу на језерима Шумарице и Бубањ постављају еколошке табле у оквиру пројекта КГ-еко пролеће 2016.

  • КНЕГИЊИЦА И ЗАГОНЕТКЕ , данас у подне , Позориште за децу.
  • EASTER PARTY радионице ЕНГЛЕСКОГ и НЕМАЧКОГ Кнеза Михаила 160, ПАТУЉАК данас од 10 до 21:00
  • „Orthodox Celts“, вечерас , од 21 сат, у „Чаурници“ Кнежевог арсенала, најављују овогодишњи „Шумадија фест“.
  • КРАГУЈЕВЦ ЗА ПОЧЕТНИКЕ И СТАРОСЕДЕОЦЕ ( фотомонографија ) фотографа Зорана Петровића , среда 27.4 18,30 Прва крагујевачка гимназија.
  • РЕПРИЗА ПРЕДСТАВЕ КАМЕН ЗА ПОД ГЛАВУ Среда, 27.04.2016. од 20 сати у сали ПМФ-а.
  • За Ђурђевдан наступају синфонијски оркестар ФИЛУМ-а ( Ђачки трг, 20:00) и Неверне бебе (Код крста 21:00). Ватромет ће бити у 21.30.
  • Удружење КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ организује 27. Маја Дан комшија.

Субота : Крагујевац Wild Boarsi – Sirmium Legionariese из Сремске Митровице ( 11,30 пом терен Чика Дача) , ФК РАДНИЧКИ – ФК Напредак ( 16:00, Чика Дача, 23 коло ПЛС) , РК РАДНИЧКИ – РК Југовић ( 17:00, плеј аут), ФК ШУМАДИЈА – ФК Мокра гора ( 16:00, 22 коло СЛЗ)
Недеља : ФК Карођорђе – ФК АРСЕНАЛ ( 16:00, 22 коло ЗМ), ФК СЛАВИЈА – ФК Орловац ( 16:00, 22 коло ЗМ)

Дан после избора без струје:
од 08.00 до 18.00 Крагујевачког октобра, Рудничка, Сестре Јањић, Краља А И Карађорђевић код Великог парка.
од 09.00 до 14.00 Карађорђева од бр.20-32, Др.Јована Ристић од бр.212-258 и део насеља Ждраљице.
од 09.00 до 14.00 Вињиште, Дивостин код војске и ул.Булевар Краљице Марије бр.54.
од 09.00 до 14.00 Станово у ул.Краља Милутина од бр.85-145, Соке Лолић, Боговинска, Арчибалда Рајса,део Јованке Орлеанке као и део насеља Чумић.

Добар дан !

Извор:

Зоран Јовановић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.