Година Стерије и Шекспира у Књажевско српском театру

Година пред нама за Књажевско српском театар биће година премијера и, на радост публике, година два велика класика,

Година пред нама за Књажевско српском театар биће година премијера и, на радост публике, година два велика класика, Шекспира и Стерије. Протекла година испраћена је радно, наградама и успешним премијерама, а карта више увек се тражила за извођење комада „Пиџама за шесторо“.

Љубитељи најстаријег српског позоришта биће у прилици да гледају најмање четири премијере. Дан Театра биће у знаку извођења дуо драме „У ствари театар“, прикладне за ову манифестацију јер се радња комада дешава на самој сцени, у току једне позоришне пробе. Крајем фебруара публику очекује премијера Шекспировог комада „Сан летње ноћи“. Реч је о ансамбл представи са 20 до 30 учесника на сцени.

Уз слављење дела 2 легендарна аутора, посетиоци театра ће уживати у копродукцијама, ад хоц пројектима, гостовањима других позоришта којих ће бити више него ранијих година, Јоакимовим данима са делима домаћих аутора.

Годину за нама крагујевачко позориште је испратило са пет успешних премијера и бројним наградама на фестивалима. Била је у знаку обележавања 180 година Театра, ау ту сврху изведени су и фрагменти чувених домаћих представа обједињени под називом „Јоакиме потомци“. Била је и година враћања домаћем аутору, ау знаку обележавања стогодишњице од рођења Бранка Ћопића публика је одушевљено испратила премијеру комада „Башта сљезове боје“ на самом крају сезоне, тако да ову представу тек очекује успешан позоришни живот.

Најгледанија представа била је „Пиџама за шесторо“ рађена у копродукцији са краљевачким позориштем. Запажена су и учешћа на фестивалима где су представе крагујевачког позоришта, али и глумци као појединци, добијали значајне награде и признања. Без икаквих техничких потешкоћа уприличен је и јубиларни, десети Јоакиминтерфест, уз одличан одзив публике.

Извор: инфокг.рс

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.