Иницијатива за израду Закона о Хитној помоћи

Данас је Свети свештеномученик Василије Анкирски (ПОСТ ). Понедељак 95. дан .2016, још 271 дан до краја године.Температура

Данас је Свети свештеномученик Василије Анкирски (ПОСТ ). Понедељак 95. дан .2016, још 271 дан до краја године.Температура данас од 10 до 27 степени., 994 мб , Вероватноћа падавина 10%, Север-Североисток, Поветарац, 0.9м /с /.
Крагујевац богатији за 2 девојчице и 1 дечака.Хитна помоћ за викенд интервенисала 164 пута , 80 одраслих прегледано у амбуланти за одрасле и 49. деце прегледано на педијатријском одсеку.Евро 122,7899, Долар 107,9472

Од 15. марта послодавцима је омогућено да захтев и пријаву М4 са подацима о стажу и зарадама за 2015. годину поднесу електронски преко wеб сервиса на интернет сајту Фонда за пензијско и инвалидско осигурање.У региону Шумадије и Поморавља послује преко 780 извозника који своје производе и услуге пласирају у више од 100 земаља.

Манаџмент Паркинг сервиса изучио статут СПО. То ови Неђини прешли . Уз сва дешавања у Тржницама,коначно се открило ко га је сачувао.Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар,посетио Крагујевац и отворио Сајам вина. Приликом обиласка Соколане и полагања венца се упознао са Драганом Шимшићем и затражио помоћ у решавању проблема око заједничке потрошње електричне енергије у згради у којој живи (Бели двор) и изразио је жељу да се прикључи удружењу КРАГУЈЕВАЧКИ КУЋНИ САВЕТ.

Црни „фијат“ са четворо врата, произведен у „Фијатовој“ фабрици у Крагујевцу, а којим се папа Фрања возио док је боравио у посети Њујорку прошлог септембра, продат је Мајлсу Надалу на аукцији за 300.000 долара.Представници синдиката четири Завода за хитну медицинску помоћ усвојили су на састанку у Крагујевцу одлуку о покретању иницијативе за израду Закона о Хитној помоћи.Поводом Дана студената који се данас обележава, на Економском факултету предавање ће одржати ( 15:00, Амфитеатар Илија Росић ) Миодраг Костић, председник МК гроуп.
Радници РТК примили и другу плату.Удружење скупштина станара „Крагујевачки кућни савет“ апеловало је на политичке актере да не руже пролазе и улазе зграда, лепљењем плаката, јер станари су ти који сносе трошкове чишћења и одржавања зграда.Такође, ово Удружење покренуло је иницијативу да недеља после избора, од 25. до 30. априла, буде „недеља скидања политичких плаката“, организована од оних који су их и постављали.Уједињени региони Србије, чији је дуг на име ресторанских услуга Шумадија сајму преко милион и 120 хиљада динара, на основу решења Привредног суда у Београду, своја дуговања морају платити. За свега пар недеља колико је био на позицији директора, Драган Кубуровић је дуг некада водеће странке у граду ставио на отпис. Зоран Недељковић данас преузима Сајмиште. Кажу биће кривичних пријава.“Време је да СПС и Јединствена Србија поново преузму власт у Крагујевцу, прошле су године и године“, рекао Дачић ( Није обавештен да у Крагујевцу нису ни излазили из власти ? )

До 9. априла изводе се радови у улици Цара Душана. Аутобуси јавног градског превоза са ознакама 3, 13, 26 и 601 биће усмерени са стајалишта “Пролеће кафана“, улицом др Јована Ристића, преко надвожњака и даље регистрованом трасом, а у повратку се возила упућују из улице др Јован Ристића у улицу Париске Комуне, ул. др Зорана Ђинђића, Лепенички булевар и даље регистованом трасом. Јавно комунално предузеће Чистоћа ангажовано је на асфалтирању Улице Бошка Бухе у насељу Илина Вода. Ова улица је једна од пет саобраћајница у Крагујевцу која се пресвлачи асфалтом по савременој немачкој технологији. У складу са увођењем привременог режима саобраћаја због извођења радова, у улици Ужичке републике, од сутра па до 8. априла, мења се и ред вожње на појединим линијама.У овом периоду аутобуси јавног градског и приградског превоза на линијама са ознакама 13, 26 и 601 упућују се из улице Ужичке републике у улицу Бреснички до, затим у улицу Виктора Бубња па Иванке Моачевић.

Драга Јовановић, уметница из Пријевора код Чачка, представила се крагујевачкој ликовној публици у Контакт галерији Студентског културног центра својим видео радовима. Изложба носи назив “Сомот и месо“.Матуранти Прве крагујевачке гимназије су учествовали у традиционалној акцији добровољног давања крви, која се сваког пролећа организује за крагујевачке средњошколце. Овом приликом скупљено је 50 јединица крви. Подсећања ради, процентуално за сада води СПО (ролеx екипа) са 28 јединица крви, или ти 100 посто чланства.Од уторка, 5. априла, почиње пријављивање и куповина карата за туристичке водичке туре, које је Туристичка организација „Крагујевац“ припремила за 2016. годину. Прва тура ће бити организована 23. априла, док је последња заказана за 22. октобар.Поводом обележавања Светског дана напуштених животиња чланови Удружења „Црвена шапица“ испред „Плазе“ покушавали да нађу дом псима и мачкама о којима брину.Удружење БИРАМ КРАГУЈЕВАЦ , чистило за викенд језеро на Бубњу.

  • Јубиларни 20. Позоришни сусрети ученика гимназија Србије одржавају се од 1. до 10. априла, у Крагујевцу, у организацији Ђачког парламента Прве крагујевачке гимназије и Ученичке организације „Сопче“.У оквиру овог десетодневног пројекта, представиће се 27 трупа из градова широм Србије. Представе ће се 1, 2. и 10. априла играти у Позоришту за децу, а осталим данима у Театру.
  • Ревија најбољих филмова из 2015. године од 1 до 30 априла у Синеплекс Крагујвац Плаза. „Бићемо прваци света“, комедија „Горчило, јеси ли то дошао да ме видиш?“, љубавна драма „Смрдљива бајка“ , „Хиљадарка“„Стар Wарс: Буђење силе“„Спектра“, „Марсовац“ , „Пут до славе“, „Џој“, „Опклада века“ ,„Повратник“„Алвин и веверице: Велика авантура”, „Мали Принц”, „Хотел Трансилванија” и „Снупи и Чарли Браун: Филм о клињама”.
  • Вечерас од 20:00, у Контакт галерији СКЦ-а, почеће нови циклус Француског филмског каравана, под називом „Документарни филмови“, пројекцијом „Барселона или смрт“.По завршетку филма биће организован разговор о филму, коме ће присуствовати Анне-Лорраине Вигоуроуx, аташе за културу Француског института у Србији и Бранислав Глумац, менаџер пројеката Француског института.
  • Удружења „Видо“ и „Стандуп.рс“ из Београда, организују 6. априла ново вече стендап комедије у Крагујевцу, на вечерњој сцени Позоришта за децу, где ће наступити Крагујевчанин Милош Радојковић, Ана Златановић из Обреновца и Београђанин Никола Радојловић, а водитељ вечери је Милош Новаковић.
  • У петак, 8. априла у хали „Језеро“ одржаће се хуманитарни концерт Амадеус бенда.
  • ДРЖАВНИ ПОСАО- 8 април , 20:00, Сцена 303.
  • Култна представа „Чикашке перверзије“ поново ће бити одиграна у крагујевачком Позоришту за децу, 17. априла, од 20 сати.
  • Карте за наступ светски познатог мотивационог говорника Ника Вујичића, који ће се одржати 18. априла, од 20 сати, у хали „Језеро“, пуштене су у продају, по цени од 250 динара.

„OLYMPIA“ КРАГУЈЕВАЦ на првом XPLODE CLASSIC-у освојила 8 медаља од којих 4 златне, 2 сребрне и 2 бронзане медаље.Куглашки клуб Крагујевац – КК Јединство Бечеј 4:4 задње коло првенства.
Петак : ФК Бежанија – ФК РАДНИЧКИ 1:0 (20 коло) КК Параћин – ККК РАДНИЧКИ 88:92 ( 21 коло)
Субота : Крагујевац Wild Boarsi – Инђија Indiansi 41:0 (Чика Дача 1 коло ), ФК ШУМАДИЈА ФК Железничар 1:1 ( 18 коло СЛЗ) , ФК Трепча – ФК АРСЕНАЛ 2:0 (18 коло ЗМ) РК РАДНИЧКИ – РК Морава 26:30 ( 2 коло плеј аут), ЖРК Железничар – ЖРК РАДНИЧКИ 21:21 ( 2 коло плеј оф)
Недеља : ФК СЛАВИЈА – ФК Слобода 1:2 (18 коло ЗМ), КМФ Коперникус КМФ МАСИНАЦ 3:4 ( 17 коло) , КМФ ЕКОНОМАЦ КМФ Нова Пазова 9:1 ( 17 коло)
Среда ФК РАДНИЧКИ – ФК Борча ( 15,30, заостала утакмица 19 кола, Чика Дача)
Новак Ђоковић је савладао Јапанца Кеија Нишикорија у финалу турнира у Мајамију (6:3, 6:3)

Данас без струје:
од 09.30 до 13.00 Светозара Марковића од бр. 99 – 107.
од 09.00 до 14.30 Обилићева, Воје Радића, Тихомира Вуксановића, Расинског одреда, део 9. маја, Миловоја Милентијевића, Шабачка.
од 10.00 до 11.00 Ресник –Дубокић.
од 09.00 до 14.00 лици Брђанска.

Добар дан !

Извор:
Зоран Јованов

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.