Из архиве – Свечано отварање игралишта с. к. »Радничког«

Из архиве - Свечано отварање игралишта с. к. »Радничког«

Сутра и прскосутра, 16 и 19 ов.м., „Раднички“ свечано отвара своје ново подигнуто игралиште.

До сада је у Крагујевцу било само једио игралиште, на коме су 12 крагујевачких клубова морали играти све своје утакмице. С. к. „Шумадија“ је уз то врло рђаво управљала овим игралиштем. Гледала је да јој оно донесе што већи приход,у чему је редовно и успевала; помоћу игралишта она је готово увек приморавала све клубове, којима је игралиште било потребно за пријатељске утакмице, на разне уступке.

Игралиште „Радничког“ значиће врло много за правилан развој овога клуба и футбалског спорта уопште у Крагујевцу. Верујемо да ће вођство „Радничког“ умети успешно да управља овом лепом тековином и на корист своју и на корист осталих клубова у Крагујецу. Само игралиште је врло солидно изграђено. Терен је потпуно нивелисан, игралиште лепо ограђено, подигнуте су трибине и ложе које могу примити око 900 лица, подигнути клозети. Свлачионица и бифе подигнуће се у најскоријем времену.

Програм прославе је следећи:

18   ов.м. пре подне првенствене утакмице подмладака Шумадије – Колоније и Јадрана – Рапида. По подне дефиле учесника и поздравни говори. У 3 часа утакмица Борац (Чачак) – Јадран (овд.), у 5,часова Раднички и Славија овд.

19   о. м. пре подне подмлатци Јадран – Рапид и Раднички- Колонија. По подне побеђени и победиоци од првога дана по подне. По завршеним утакмицама свечана предаја пехара победиоцу са ове прославе.

По замисли управе „Радничког“ требало је на овој прослави да учествује и овд. с. к. „Шумадија“. Веровало се да ће се Шумадија  одазвати овом позиву тим пре што је „Раднички“  гостовао на прослави њеног игралишта. „Шумадија“ је тек без икаквих стварних разлога одбила тај позив. Такав поступак је за осуду.

Април 1935.године, почетак изградње игралишта ФК Раднички

Април 1935.године, почетак изградње игралишта ФК Раднички

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.