Bogdan Milojevic

Рођаци, ово је реплика из представе коју сам гледао у недељу . . . сјајну монодраму, ал` ајмо редом.

Крагујевац, недеља 31. мај, Велика сцена Књажевско-српског театра. Беше ту и Мала сцена, али о њој мало касније . . .

Повод, узрок, разлог и последица – МАСТЕР рад и деби младог крагујевачког глумца Богдана Милојевића. Одиграо је монодраму „ЛЕД“ аутора Радоша Бајића, пред препуном салом КСТ-а.

Ма шта одиграо – мали РАЗВАЛИО! Френетичан аплауз који је три пута изводио овог младог уметника на бис доказ је тога.

Рођаци, ко није био . . . ма нема везе, биће! Јер, ово је тек дебитантско извођење овог момка, због којег и кажем – рођаци!

Богдан Милојевић је син једног од најпознатијих глумаца КСТ-а, Александра Милојевића ЛИЈЕ. Рођен је `91. године, завршио је глуму и припрема своју београдску премијеру. На јако импресиван начин, одабравши за мастер рад монодраму коју, сем самог аутора, мало ко може да одигра.

А Богдан је перфектно ушашви у улогу српског сељака кога, као градско дете не среће често, одао и почаст селу које то свакако и заслужује. Момак је мислио на све, одиграо тешке деонице без грешке, задивио публику како енергичним деловима, тако и оним емотивним, тананим, што иду из душе, не из уџбеника.

А публика . . . зајебана прича, јер поред нас, Калдрмаша, рођака и пријатеља који су дошли да виде наше чудо од детета, били су и глумци КСТ-а, колеге Богдановог оца Лије и људи који знају струку у прсте. Пази сад имена, рођаче:

  • Првак драме Књажевско-српског театра Мирко Бабић
  • Првакиња драме Књажевско-српског театра Нада Јуришић
  • глумци: Александар Милојевић Лија, Миодраг Пејковић, Никола Милојевић, Катарина Митровић, Милош Крстовић, Здравко Малетић, Чедомир Штајн, Саша Пилиповић, Милић Јовановић, Братислав Здравковић Кеша . . . дрим тим!

Па заиграј ти пред овом фантастичном дружином. Када ти ове глумачке величине укажу поштовање и награде аплаузима, сигурно си постао глумац.

Богдан је поставио себи високе стандарде и показао да је јако свестан тога и спреман да тим путем иде. За ту храброст – БРАВО! И за улазак иза кулиса, где су даске које живот значе и где престаје снага очевог савета и брише се пасус из уџбеника – остајеш само ти и то што носиш у себи, а видели смо да носиш и споља и изнутра.

Богдане, синко, постао си глумац, али си постао и ЛИЈА – а то није надимак – то је ТИТУЛА! Питај ћалета . . .

Него, обећах нешто о Малој сцени; е, па ту, ко није био . . . па није да нема везе, неће опет бити . . .

Јер, уприличен је коктел са свим овим дивним људима у „режији“ Богданове маме Наташе . . . мало закуске, неко пићенце . . . машала!

Маркетинг клуб КСТ-а Богдану је поклонио књигу о Јоакиму Вујићу са честитком, позивницом и добродошлицом у своју глумачку авлију.

Боже правде . . . пардон, здравља па да и управа не допусти да овај млади уметник мора поћи даље, већ да га запосли овде. Јер, време је да и глумачки ансамбл добије младог лава, није одавно, најмлађи члан за сада је Чеда Штајн који има 32 године . . . време је.

Културна институција таквог реномеа свакако би морала да брине о будућности, да нам се не понови судбина „гиганта“, где су мудоње у фотељама упошљавале младе тек кад им очеви одлазе у пензију. Нонсенс!

А овај тата неће баш скоро у пензију, у најбољем је лету и глумачкој снази, јер и он идуће недеље, 07. јуна, игра своју премијеру на Сцени КСТ-а монодраму „АПИС“. МАЛИ МУ ДАО ЖИШКУ!!!

Е, па рођаци, Богдана смо заволели из кеца у кец, Александра волимо одавно, па ћемо и за њега бити ту на премијери „Аписа“ . . . јер, глумац је, глумац је . . . ЛИЈА!

Можда једном добијемо још једног Лију – женског у лику мале Ане, Богданове сестре, која рече недавно у камеру једне телевизије: „Мој тата је глумац, мој брат је глумац, ја желим да будем глумица . . . А МОЈА МАЈКА ХОЋЕ ДА СЕ ОБЕСИ!

Немој, Наташа, момци су ти супер фрајери . . . и да:

„Миливоје, ти НЕћеш, сине, мене да отиднеш у бели свет . . .“

Ненад Максимовић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.