Из пера једног Калдрмаша – кратке и занимљиве приче – Арсенал фест

...Прође и четврти АРСЕНАЛ. Три дана РНР као три сата. Вреди чекати годину, АРСЕНАЛ је инфузија граду затрпаном

АРСЕНАЛ : ГРАНД ——— 4-0

…Прође и четврти АРСЕНАЛ. Три дана РНР као три сата. Вреди чекати годину, АРСЕНАЛ је инфузија граду затрпаном ‘турбо’ безнађем и ‘народњачким’ простаклуком који ‘варе’ наша дивна деца по ‘волпима’, ‘грандовима’, ‘палисадима’, ‘дионисима’ и сличним брлозима. Дивна деца Грандовске Ибарске – магистралне провенијенције којој родитељи нису објаснили да је за провод на штиклицама и у кинеским минићима битно да бар не задригују на пиво и зној, како са таквим ‘стајлингом’ не би навукли себи на врат неког ‘грома’ што у бирцузу ломи чаше о главу. Јер, кад се таквог дохвати и са њим, касније потомство направи, певаће до века „личиш на мога оца, исто је мојој мајци ужасне ствари радио…“

Пун је арсенал таквих случајева, али, срећом, постоји и други АРСЕНАЛ, онај наш, у коме су девојке природно лепе и кад нису разголићене, а мушкарци отмени и кад су у ‘старкама’.
Неколико хиљада квадрата кнежевог арсенала су плућа града и баипас за људе из региона. Крагујевачки аусвајс за вани!

Од самог улаза и гарден стејџа пршти енергија коју хеави момци врхунски каналишу у музику која има будућност. Њено име је ШПАЈЗ, који цепа фјужн инструментале, BRAINVASHED, DEADLI MOSH, VIOLET, SIX PECK и многи други који тек долазе. Сјајни су!

Маин стејџ следи кад те ови горе напрже. ЧБС, ДУБИОЗА, ЏЕНТЛМЕН, НИЧИМ ИЗАЗВАН, ВЛАТКО, ЏИБОНИ, БРКОВИ, МАРЧЕЛО… читава плејада мајстора!

Благословене ноћи за све нас, а гостима добар провод. Сви који су дошли са стране, остали су у Шумарицама на конаку. И сутрадан у граду, на конференцији.

Најлакше је са највећом звездом, Џибонијем, наступ врхунски, а на разговор са новинарима довезли су га у БАРД, где је због два минута закашњења рекао ‘извините’ и понудио се да са свима прича одвојено. Свака част, мајсторе! На професионалности и пристојности да искулира навалентне козе са РТК које су инсистирале на причи о пет сома евра које је поклонио.

И наравно, увек неко баци флеку на све; типовао сам на њега – ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ! Својим смарачким бравурама Крагујевчане није одушевио, бар док је Точак жив, за то дављење солажама имамо Зденка, али НЕпојављивање на разговор са седмом силом врхунски је простаклук. А остао је у КГ на ноћењу. Ако већ није нашао за сходно да у земљи која га је промовисала и одхранила остави неки динар, као што је то учинио највећи хрватски кантаутор, морао је да испоштује барем протокол и своје фанове. И ТО ТРИБА ЗНАТ: И он је наступао за паре, надам се, последње које је овде добио!

ВОЉНО, Крагујевац, до следећег АРСЕНАЛ феста!

 

Максимовић Ненад Кеза

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.