Из пера једног Калдрмаша – ТАКСИСТА!

... ТАКСИСТА! Какав је то лик!? У мору идиота који красе ову дивну земљу, моји фаворити су, уз

… ТАКСИСТА! Какав је то лик!? У мору идиота који красе ову дивну земљу, моји фаворити су, уз модне стилисте по глави становника и ТАКСИСТИ, ти истински хероји наше сурове збиље! Аферим!

За ТАКСИСТУ треба да се родиш, то се не постаје! Баш као што ЖЕНУ и ПРАСЕ ЗА СЛАВУ не можеш да одабереш – ТО СИ ПОТРЕФИО ИЛИ НИСИ! ТАКСИСТА је свестрана личност, психолог, фајтер, хејтер, домаћин, најбољи пријатељ, дилер, пандурски друкер, акциони херој, економиста, механичар, саветник… још мало па ће бити и возач, даће Бог!

Психологију савладава још у раној, јединој фази школоваља – 5. основне. Искусно гледа у даљину док немо стоји испред табле мучен овоземаљским глупим проблемима, типа математика. Или, не дај Боже, српски језик! Схвата да од школе нема вајде, па од основне до пунолетства не ради ништа. Попије неко пиво кад кева да кинту, ноћу гледа порниће, спава до подне…

У 18. ћале за свог јунака крца чекове у ауто школи, па јунак полаже за кола! Схвата да је живот борба у којој девет година учи осмољетку, а шест пута типује и четири пута вози за једну возачку дозволу! Са дипломом основне школе и возачком дозволом остварио се као ђак, па иде у војску. После ње, блеја, грабање за ћалетовог трулог југа, беспарица… Треба му јача машина…

ЈЕЕЕЕЕ! Примио га онај из „махи-тахи“, средио му другар из улице, Слава дијабола! Гарантовао за њега! Шиша се на опасно и не брија често да личи на Џејсона Стетама. Ову личност озбиљно схвата, па се и не купа. Улаже у себе и на каси „Трнава промета“, пуца по 120 кинти за наочаре за сунце! Мајица обавезно без рукава, опако делују бицепси!

1800 кубика, бато, то му је требало! Ламелу пржи на 10 хиљада км, јер не зна да направи вагу гас-куплунг! Док је замени, на газдин рачун, промениће и точкове, јер је таксиметар баждарен на „четрн’естице“, па кад стави „трин’естице“ има више обртомер да покаже на километражи, а разлика њему! Шта ли је онај професор причао будалаштине испред табле некад, па сад се види ко зна!?

Зупчасти каиш кад шкрипи подмазује сапуном! Јок, ће да да 500 кинти мајстору да му затегне! Зими износи шерпу са врелом водом ујутру, да разледи распршивач за плин, јок ће да да  500 кинти за бензин за паљење! Паркира строго на низбрдици, кад неће да упали да може сам да га гурне, јок ће да да 500 кинти мајстору да му очисти четкице на анасеру!

Газда му се дерња што пржи ламелу често, јер вози у кроксицама, па ТАКСИСТА мења фирму. Прелази у „пинк тахи“, ЗиНаТ „пи*кетини“ из „максија“. Овде је и зарада бољ, газда му рачуна 7л/100км. Онај нечовек му рачунао 6л. Јајара! Зато сад нема ко да му вози. А у „пинку“ има и по 400 кинти по смени, викендом и кад је киша и по 600, а за нову годину је једном зарадио и ‘иљадарку! Мало ли је!? За три ноћи 2500 кинти, па је купио 20€ и отиш’о оној Викици под прозор, турирао и одвртао диск „где си била кад ам био нико“ … кучка ‘тела да цркне!

Кише не престају, посао цвета, неће више да кваси ноге у кроксицама, па вредно ради 16 сати, да купи ципеле, јер му је Слава дијабола рек’о да црне ципеле и дебео к…. никад не излазе из моде! Сад, кад испуни бар овај један услов, може и да се жени, Викици дошло из дупета у главу, сад га опет воли, баш синоћ је опалио горе, код Парка на задњем седишту, што могу да потврде бар шесторица колега, који су гледали! Шта рећи, ко зна – зна!

– Извините, јел слободно, хтела бих до економског факултета… ух, Боже што пада… извините, јел сме да се пуши у колима?
– Може, ако ти не смета волан!
– Сељачино, заустави! Одмах! Простаку неотесани, мајмунчино, какав је то начин!?
– Мр’ш, бре дрољо, шта се фолираш, знам ја такве. Ај, излази, да пустим музику…

„ШТО МЕ САДА ТРАЖИШ, МЕЂУ ЊИХ ТОЛИКО, ГДЕ СИ БИЛА КАД САМ БИО НИКООООООООО….“

– Ало, колега 24, ‘де си бре кој мој, да видиш што сам сад истерао курву, шатро студира…. причаћу ти у бази, ајмо на фука, која диспечарка сад ради, јел она сисата….

Пише: Ненад Максимовић

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.