Избор за „Најлепши БРК Шумадије“

Крагујевачки Комитет за међународну сарадњу студената медицине организује, у склопу пројекта "МОВЕМБЕР", избор за "Најлепши БРК Шумадије"

Крагујевачки Комитет за међународну сарадњу студената медицине организује, у склопу пројекта „МОВЕМБЕР“, избор за „Најлепши БРК Шумадије“ у недељу 29. новембра 2015. год у кафеу „ДВОР“, са почетком у 20х.

Позивају се мушкарци свих узраста да необријани дођу на овај избор, а носиоце најлепших бркова очекују и вредне награде. Жири ће чинити три члана лепшег пола, које ће по разним категоријама оцењивати квалитет и квантитет бркова, браде и свеукупни доживљај кандидата. Циљ, овог догађаја, као и пројекта „МОВЕМБЕР“ уопште, је подизање свести мушкараца о значају очувања свог репродуктивног, менталног и свеобухватног здравља.

МОВЕМБЕР је интернационална кампања, покренута пре више од 10 година, која се спроводи једном годишње, током читавог новембра. Идеја је да се што већи број мушкараца укључи у изазов пуштања бркова током месец дана, а све са циљем подизања свести о очувању здравља код мушкараца. Посебан акценат је стављен на очување менталног и репродуктивног здравља мушкараца, и подизање свести о учесталости карцинома тестиса и карцином простате.

По први пут се овај вид кампање, пројекат МОВЕМБЕР, спроводи иу Крагујевцу, у организацији крагујевачког Комитета за Међународну Сарадњу Студената Медицине ИФМСА-Сербиа, а под покровитељством Министарства омладине и спорта преко Удружења „Сунце“ као ресурс центра за Подунавски, Шумадијски и Поморавски округ, као део програма „Млади су закон“.

Током новембра, као део овог пројекта, организовано је низ активности у Крагујевцу. Прва у низу је била „grow a MOUSTACHE PARTY“ журка почетком новембра у caffe „Двор“-у, на којој су се заинтересовани мушкарци укључили у изазов пуштања бркова током читавог новембра. Дан раније, у суботу, је промовисан овај пројекта у Шопинг центру Крагујевац Плаза, где су се грађани информисали о свим активностима везаним за овај пројекат и темама које су њиме обрађене. Пре самог избора ће се одржати 2 предавања и радионице на ову тему.

Све информације о овом пројекту можете добити на фејсбук страници пројекта ввв.фацебоок.цом/мовембер.крагујевац.сербиа, а свака објава на друштвеним мрежама о овом пројекату носиће ознаку #MOVEMBER_KG.

Званични слоган овог пројекта у Крагујевцу је „ПУШТАЈМО БРКОВЕ!“

Карцином тестиса погађа 3-5% мушкараца, а највечи проценат оболелих је старости 20-35 година. Иако важи за једно од најинвазивнијих карцинома, раним откривањем излечење је потпуно у чак 95% случајева. Стога је неопходно да се малди едукују о раним симптомима болести, како да их препознају и коме да се обрате за помоћ. Самопреглед тестиса је најједноставнији начин раног откривања ове болести, која се обично презентује појавом тврде квржице на тестису и његовим увећањем, које може бити болно.

Оставите коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.